maanantai 14. toukokuuta 2012

Naimanaamat?

Näyttelijät Ben Affleck ja Jennifer Garner
Oletteko huomanneet, että pariskunnat ovat usein samannäköisiä? En tarkoita nyt pukeutumista tai hiusten väriä vaan kasvonpiirteitä. Olen tätä ennenkin pohtinut, mutta tämä huominen deitti toi asian taas mieleen.  Jäin nimittäin ihmettelemään, miksi tämä mies minua nyt niin kuumottaa.

Olemme puhuneet puhelimessa pari kertaa ja pidin miehen äänestä, mutta oikeasti kiinnostukseni heräsi valokuvan nähtyäni. Mies on mielestäni erittäin hauskannäköinen ja sitten tajusin, että meillä on paljon samoja piirteitä. Samanlainen hymy, korkeat poskipäät, suhteellisen pienet silmät ja vahva leuka. Ehkä mies onkin komea nimenomaan minun silmissäni.

Tätä asiaa on julkkijuorusivujen vertailukuvien lisäksi tutkittu ihan tieteellisestikin ja näissä tutkimuksissa on todettu, että vanhan kansan sanonnalla "naimanaamaat" on vinha perä. Meitä kiehtoo sekä itsemme että vastakkaista sukupuolta edustavan vanhempamme näköiset ihmiset. Tutkimusten mukaan alamme myös vanhemmiten näyttämään enemmän ja enemmän puolisoiltamme ja tähän saattaa vaikuttaa puoliskon kasvonilmeiden apinointi.

Miksi samanlaiset kasvot viehättää ja miksi päädymme helpommin suhteisiin tällaisten ihmisten kanssa? Oma teoriani on se, että tutut kasvot herättävät luottamusta. Ja mikään rakkaussuhdehan ei lähde käyntiin ennen kuin jonkun tason luottamus on saavutettu. Samanlaiset kasvot saattavat siis toimia jonkinlaisena buustaajana rakastumisessa.


Näyttelijät Peter Sarsgaard ja Maggie Gyllenhaal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti