keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Mielikuvitusystävät

Kommunikointi. Se voi olla erikoisen hankalaa, varsinkin kun on kysymys omien pelkojen ja negatiivisten tunteiden esilletuomisesta. Toisaalta mitä menetettävää asioista puhumisessa oikein onkaan? Ei mitään. Jos puhumalla saat selville, että olit oikeassa epäilyksiesi kanssa, niin sinun ei tarvitse enää pähkäillä asian kanssa ja voit mennä elämässä eteenpäin. Usein saattaa käydä niin, että saat selville, että asia on mietityttänyt toistakin osapuolta ja voitte yhdessä hälventää toistenne väärinymmärryksiä.

Päätin nostaa kissan pöydälle Tekstihurmaajan kanssa. Mua on häirinnyt tietyt asiat meidän kommunikoinnissa. Sellainen minä-kommunikointi toimi häkellyttävän hyvin. Tyyliin "tämä asia X saa minut tuntemaan näin". Ja sitten toinen on, että en tajunnut ollenkaan toimivani niin ja että se herättää sinussa sellaisia tunteita. Puhdisti ilmaa kummasti ja vaikutukset näkyi jo seuraavana päivänä.Vaikka tuo Tekstihurmaaja on monella tapaa rajoittunut sosiaalisesti, niin tunteitaan ja ajatuksiaan hän osaa eritellä loistavasti. Ehkäpä juuri sen takia haluan pitää tuon ihmisen elämässäni. 

Voi kysyä, miksi näen näin paljon vaivaa jonkun chattimiehen takia, jolla ei todennäköisesti tule koskaan olemaan sen konkreettisempaa roolia elämässäni. Ehkäpä ihan vaan harjoituksen vuoksi, että opettelen ilmaisemaan omia tarpeitani ja tunteitani rakentavasti. Ja toisaalta kyllä tuo ihminen on kuitenkin tärkeä ihminen minulle.

Juttelin äsken kaverin kanssa, jolla on omalaatuinen suhde erilaisiin julkisuuden henkilöihin ja ihan fiktiivisiin hahmoihin. Hän katsoo paljon elokuvia ja viettää paljon aikaa IMDB:ssä ihan vaan kuvia plaraillen. Hän muodostaa näihin henkilöihin hyvinkin vahvoja tunnesiteitä ja voi kuvitella erilaisia kohtaamisia näiden kanssa. Eikä kyseessä ole mikään sosiaalisesti kyvytön nörtti vaan yksi hauskimmista ihmisistä, joita tunnen ja joka tutustuu uusiin ihmisin vaivattomasti. Kuitenkin hän kokee nämä julkkissuhteet tärkeäksi ja merkitykselliseksi osaksi elämäänsä.

Onko suhde kaveriin, jota näet ehkä useasti viikossa, mutta joka ei ymmärrä sinua, automaattisesti "todellisempi" ja merkityksellimpi ihmissuhde kuin suhde ihmiseen jota et ole ehkä koskaan tavannut, mutta, jonka koet ymmärtävän sinua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti