sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Vaiheilua

Nuori Kolli, tuo viettelevä käärme, laittoi jälleen viestiä ja hetken aikaa jouduin pysähtymään ja miettimään, mitä päätöksessäni pysyminen tarkoittaa: ei enää fuckbuddy-suhdetta vaikka mistään muustakaan ei ole lupausta. Mutta näin se menee, jostain on luovuttava jos haluaa jotain uutta tilalle.

Minulla on sellainen olo, että olen elänyt viimeiset 2-3 vuotta niitä villejä nuoruusvuosia, jotka ovat jääneet minulta aiemmin elämättä. Alle kaksikymppisenä elämäni oli sen verran raskasta perhesuhteiden, omillaan pärjäämisen ja omien epävarmuuksieni vuoksi, että poikiin tutustumiseen ei riittänyt energiaa. Kaksikymppisenä aloitin pitkän suhteen, jota laastaroin suhteessa toiseen mieheen. Sinkkuna olen ollut suunnilleen yhtä kauan kuin olen kirjoittanut tätä ja edellistä blogiani. Tämän ajan olen käyttänytkin sitten tehokkaasti kaikenlaiseen hölmöilyyn. Etenkin viime kesänä jäin muutaman kerran miettimään omaa arvostelukykyäni eräiden seikkailujen jälkeen.

Välilä tuntuu, että elämä etenee vaiheissa, joihin ei voi sen enempää vaikuttaa, vaan jotka on vain elettävä läpi. Joskus nämä vaiheet eivät mene loogisessa järjestyksessä ja pahinta tuhoa tästä seuraa varmasti nuorena naimisiin menneillä ja lapsia saaneilla, joilla tulee jossain vaiheessa vastustamaton tarve päästä viihteelle. Joidenkin meistä on ilmeisesti vain pakko päästä tsekkaamaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotta ei vain jäisi sellainen olo, että on jäänyt jostain paitsi. Osa ihmisistä on tätä kypsempiä: he tunnistavat hyvän tulipa tämä vastaan missä tahansa elämän vaiheessa ja pitävät siitä kiinni. Itse en ole onneksi aiheuttanut sen kummempaa tuhoa kuin muutamia nolostuksen hetkiä itselleni. On minulla ollut kivaakin: ikimuistoisia kohtaamisia ja heittäytymisiä, joita on mukava muistella ja joiden aikana tunsin olevani niin elossa kuin ihminen voi olla.

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Sen verran tiedän, että seuraavat vuodet tulevat olemaan hyvin työntäyteisiä. Alan olla vakuuttunut siitä, että perustan ensi syksynä oman yrityksen. Nykyinen työni tähtää siihen ja sellaisen perustaminen on alkanut tuntua realistiselta. Voin kuvitella, että oman yrityksen perustaminen vertautuu monella tapaa lapsen saamiseen. Sitä on hoivattava ja sille on luotava sellaiset olosuhteet, että se voi kasvaa vahvaksi ja itsenäiseksi. Muutaman vuosikymmenen päästä se sitten pitää huolta minusta, kun loikoilen rikkaana osakkeenomistajana jossain lämpimässä. Minussa on herännyt rikastumisen ja menestymisen halu. Haluan jättää oman merkkini tähän maailmaan ja luoda jotain mikä jää elämään. En tiedä, onko outoa, että lihaa ja verta olevan jälkikasvun sijasta haluan perintöni elävän organisaatioiden ja niiden luomien asioiden muodossa.

No niin, sinkkubloggari eksyi nyt aiheesta. Mitä seuraavaksi? Olen kirjoitellut nyt pari viikkoa mielenkiintoisen nettituttavuuden kanssa, tai itseasiassa kyseessä ei ole alunperin nettituttavuus. Asuimme Helsingissä samassa rapussa ja törmäsimme toisiimme silloin tällöin hississä ja kerran pikkutunneilla talomme edessä. Juttelimme muutamia lauseita niinkuin naapureiden kanssa jutellaan. Nyt bongasimme toisemme nettideittipalvelusta ja aloimme kirjoittelemaan. Viesteistä on tullut pitkiä ja on outoa ajatella, että tutustumme toisiimme nyt eri kaupungeista käsin, kun asuimme vuoden ajan muutaman metrin päässä toisistamme! Hän asuu edelleen siinä minun rakastamassani talossa, jossa asuin vielä pari kuukautta sitten.

Jos edellisen miestuttavuuden kanssa tuntui siltä, että miestä ei kiinnostanut juurikaan elämäni tai ajatukseni tai että keskustelut eivät oikein johtaneet mihinkään, niin tämän miehen kohdalla tästä asiasta ei ole huolta. Hän tekee paljon mielenkiintoisia kysymyksiä ja on keskustelevaa tyyppiä ja akateemista uraa luova ihminen, joka tarkastelee asioita monesta eri näkökulmasta. Hän on lähdössä juuri kotimaahansa kuukaudeksi, joten ehdimme tavata vasta ensi vuoden puolella. Tapaamistamme edeltää siis ainakin puolentoista kuukauden kirjoitteleminen. On liian aikaista sanoa vielä mitään suhteen laadusta, mutta dejavu-tunteita tämä asetelma aiheuttaa: kaksi edellistä suhdettani ovat alkaneet samalla tavoin, kirjoittaen.

Nyt on joulukuun ensimmäinen! Joulu tulee, jee! Onko lukijoilla yhtään joulufiilistä?

12 kommenttia:

  1. Täällä ollaan ihan joulufiiliksissä, koska tänään satoi ensilumi! Tässä kuussa päivän koho kohta ei ookkaan lautasellinen kaurapuuroa, vaan lautasellinen riisipuuroa! Mantelilla tai ilman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan vaan valmisriisipuuroja ja pussillisen manteleita, näin saan mantelin joka lautasella. Vähänkö oon ovela. Lapsena en koskaan löytänyt riisipuurosta mantelia, minkä takia musta tuli tällainen katkera vanha setä.

      Poista
  2. PS
    Huomasin kyllä, että olet, taas haksahtamassa johonkin ulkkikseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin jo, onko Indigon hoksottimet hapertumassa! :D

      Poista
    2. Tämä fakta oli kyllä yritetty kätkeä ovelasti tekstiin, mutta kyllä I. aina bongaa tällaiset implisiittiset vedätykset. Luonnollisesti paheksun asiaa.

      Poista
  3. Heii minun pitäisi kirjautua taas jonnekin deittipalveluun. Ilmeisesti Suomi24 on käytetyin, mutta onko sulla suositella muita? Aikanaan olin Match.com:issa mutta en tiedä, alkaako se olla jo menneen talven lumia...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon nykyjään ollut OkCupidissa. Siellä voi tarttua ulkomaan eläviä haaviin, mutta suomalaisiakin paljon. Vähemmän väkeä, mutta selkeästi rennompi ja freesimpi fiilis kuin Suomi24:ssa. Pikanttina kuriositeettina kysymykset, joihin vastailemalla pääsee näkemään mitä muut käyttäjät ovat vastanneet samoihin kysymyksiin. Niiden avulla saa aika hyvän käsityksen toisen ihmisen arvomaailmasta.

      Poista
    2. Kaveri löysi sieltä heinäkuussa miehen, jonka kanssa muuttamassa yhteen. Nämä tarinathan takaa minkä tahansa deittipalvelun laadun :D

      Poista
    3. Urbaaneja legendoja. Mä en ainakaan koske mihinkään deittipalveluun enää pitkällä kepakollakaan. Hitto mitä sontaa. Toisaalta, ehkä mulla on vaan väärät värkit housuissa siihen hommaan...

      Poista
    4. No pain, no gain
      http://www.huffingtonpost.com/mark-manson/the-most-important-question_b_4269161.html

      Poista
    5. Kipukin on kovin suhteellinen asia, ja kun itseään tarpeeksi rääkkää, niin palkinnoksi voi saada vaikkapa burnoutin tai masennuksen. Siitä syystä jätän väliin kaiken maailman nettideitit sekä ameriikkalaisten immeisten blogit ym. kolumnit.

      Poista