perjantai 9. elokuuta 2013

Under construction

Hyvästä seksistä voi saada ehkä boostausta elämäänsä, mutta eipä siitä pitemmäksi ajaksi virtaa riitä. Nyt olen alkanut toden teolla siirtymään oksitosiinista endorfiini-huumeen äärelle. En ole vain tainnut ennen urheilla oikein. Salillakin olen käynyt sillä tavalla hissutellen. Mutta nykyään saan hien pintaan ja se taitaa olla se avainasia tässä asiassa. Olen alkanut kuunnella nopeatahtista musiikkia kuntoillessa, mikä auttaa paaaljon tuossa hien pintaan saamisessa. Tänään googlailin netistä erilaisia muodonmuutos-kuvasarjoja siitä, millaisilla tuloksia kuntoilulla voi saada aikaan. Ne on muuten käsittämättömän kökköjä, mutta tehokkaita kuitenkin.

Olen nyt siis saavuttanut kolmenkympin kriiseilyn lakipisteen. Sen pisteen, jossa kaiken ahdistuksen jälkeen asialle aletaan tehdä jotain. Kun elämäntilanteelleen tai sen pysähtyneisyydelle ei pysty tekemään sen enempää, voi kaiken sen turhautumisen kohdistaa omaan kehoonsa ja sen kohentamiseen. Mielikin ehkä laahaa sitten sen kehon peesissä.

On hauska ajatella, miltä tähän painonpudotuskisaan osallistuvat näyttävät muutaman kuukauden päästä, jos päästään kaikki tavoitteeseen. Varmaan otetaan sitten heti perään vielä uusi kisa. Ei pidä vielä hykerrellä, mutta jos tämä projekti onnistuu, olen ehkä keksinyt laihdutuskonseptin, joka saattaisi toimia muillakin. Homma toimii näin:

- Etsi yksi tai kaksi kaveria/sukulaista mukaan projektiin.
- Päättäkää deadline laihdutusprojektille (kisa päättyy tähän päivään mennessä saavutetaanpa tavoite tai ei) esim. meillä vuoden loppu. Deadlinen päättäminen antaa projektille ryhdikkyyttä ja kiireen tuntua.
- Päättäkää kilomäärä, joka tavoitteena tiputtaa esim. meillä 10 kiloa
- Päättäkää palkintosummista. Tässä systeemissä kaikki tavoitteen määräajassa saaneet saavat palkinnon, mutta voittaja suuremman kuin muut esim. meillä voittaja saa kahdelta muulta kilpailijalta 100 euron (valitsemansa) palkinnon, kakkonen 70 euron palkinnon ja kolmonen 40 euron palkinnon. (Jos kilpailijoita on kaksi summat voi olla esim. 100 euroa ja 50 euroa). Näin kaikilla on motivaatiota jatkaa kisaa, vaikka kanssakilpailija saavuttaisi tuloksen.
- Päättäkää, kuinka usein kanssakilpailijoille raportoidaan edistymisestä esim. meillä kerran kuussa.

Ahhh, olenpa minä stereotyyppinen tässä vanhenemiskriisissäni. Jos viime vuonna keskityin ikäkriiseilyn filosofisempaan puoleen, on tämän vuoden teema fyysinen rappeutuminen. Minä saatan elää hyvinkin vielä 60 vuotta tai enemmän. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä suuremmassa roolissa tämän kehon hyvinvointi on. Aira Samulin on aika hieno esimerkki siitä, mitä liikunnalla voi saada aikaan. The Hurtlockerin ohjaaja ja James Cameron kuusikymppinen ex-vaimo Kathryn Bigelow on myös inspiroiva roolimalli. Jos voisin näyttää 30 vuoden tai 50 vuoden jälkeen noin terveeltä, niin... se olisi hienoa.

Keho ja mieli. Keho ja mieli. Erottamattomat? Tätä nyt olen testaamassa.

Kuntoilusoittolistalla muun muassa Young the Giantin biisi My Body:

"My body tells me no
But I won't quit
Cause I want more
Cause I want more
My body tells me no
But I wont quit
Cause I want more
Cause I want more"






11 kommenttia:

  1. Tuosta kolmenkympinkriisistä voi sitten sulavasti siirtyä keski-iän kriiseihin ja siitä sitten vielä johonkin eläköitymis- tai vanhuuskriisiin. Kriisistä kriisiin matkamme käy...

    Äipälläni on joku tuollainen eläköitymiskriisi päällä. Faijalla taas pukkaa jotain vanhuuskriisiä ja masennusta. Äippä on ratkaissut kriisit rupeamalla liikkumaan maanisesti; joka päivä vaan jotain kävely- ja pyörälenkkejä. Poiketessani vanhuksilla, hän sitten ylpeänä esittelee kiinteytynyttä masuaan ja kehuskelee kuinka on taas tänäänkin käyty jo kahdesti lenkillä. Faija taas valittaa toinen jalka haudassa, kuinka joka paikkaa kolottaa eikä oikein mikään tunnu kiinnostavan - perhe on ihan paras.

    Hmm, olen pannut muuten merkille, että se H. Clinton -kirja on vieläkin hyllyssä duunissa. Ja muistinko mainita, että Arabianrannan kirjastoon tulee myös Kunto plus -lehti? Lisäksi meillä on kohtuullisesti aikuisten sarjakuvia tarjolla, ja esillä on myös ilmaisia pyöräily- ja ulkoilukarttoja - niin ei tarvitse aina katsella kuntosalin seinää. Paikallinen taideseurakin aloitti meillä eilen syksyn näyttelytoiminnan. Aika "ruumiilliselta" vaikutti avaus.
    Eli reppu selkään ja kevyt lämmittelylenkki tänne; reppu täyteen kamaa ja takaisin kotiin. Johan luulisi kaloreita haihtuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ismo Alangon sanoin:

      ..ja mä liikun
      kriisistä kriisiin, kuljen komein askelin
      tahdon, ettei mikään ois kuin ennenkin
      kuljen kriisistä kriisiin enkä löydä apua
      onnen sirpaleet mua haavoittaa ja saa
      kriisiin, kriisiin, kriisiin..

      Isla

      Poista
    2. Indigo: Fiksu äiti! :)

      Isla: Meepä käymään tuolla Arabianrannan kirjastossa niin saa Indigo palveltavia ;) Ja juuri niin, kriisistä kriisiin läpi elämän. :)

      Poista
    3. En mä nyt tiedä onko tuo äitimuori niin kovin fiksu, mutta nykymenolla se voi viivästyttää mun perinnönsaantiani - ei hyvä.

      D. vaan yrittää usuttaa muita palveltavaksi kirjastoon, koska ei itse uskalla tulla. Hmm, muistankohan nyt ihan väärin, mutta eikö D.:llä ollutkin hetken aikaa oma kuva profiilissaan? Eli varmaan bongaisin, jos ovasta sisään astelisi. Nyt kun koeaikanikin on sopivasti umpeutunut, niin tuskin lennän pihalle vaikka vähän vi***ilisinkin asiakkaille...

      Poista
    4. Mun mielestäni Indigo kosiskelee kirjastoonsa juurikin sinua Daaliah. ;)

      Mä taidan tyytyä ihan oman kunnan tarjontaan. :)

      Isla

      Poista
  2. Ehdottomasti kannatan tota endorfiinia:) Itsekin yrittänyt nyt tehdä kuntosalista toisen kodin ja viimeksi eilen koin hienoja hetkiä siellä kun uskalsi repiä itsestä enemmän irti kuin aikaisemmin. Aivan mahtava fiilis on sen jälkeen ja mikä parasta, unohtuu noi miehet hetkeksi kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kuulostaa aika pahalta, että pitää vetää tiukka salitreeni saadakseen miehet mielestä edes hetkeksi. Siis, kyllä mullakin toisinaan tunkee naiset mieleen, mutta kyllä ne saa sieltä aika helposti pihalle. Kevyt rannetreeni riittää.

      Poista
    2. Joo, musta on tulossa ihan endorfiini-narkkis tätä menoa. Vaikka ruumis saattaakin olla päivän lopuksi ihan puhki, seuraavan päivän vireys on taivaallista.

      Poista
  3. Kyllä, keho ja mieli ovat erotamattomat.
    Ainakin oman kokemukseni mukaan.
    Kiitos sinulle, kun muistutit tästä. :)
    Olenkin ihmetellyt, miksi olen vähän flippaillut tässä päivänä muutamana. :D

    Mulla on vaativa liikunta jäänyt nyt kesäloman aikaan tosi vähälle ja sen kyllä todellakin huomaa korvienkin välissä. :/
    Säännöllisestä seksistäkään ei ole tietoakaan. Hieman on turhautunut olo..
    Täytyy kyllä tehdä korjausliike tuon treenaamisen suhteen. Ehkäpä himot ja turhaumat sillä laantuu. Hope so.

    Isla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä luulen, että tuo liikunta voi ihan oikeasti auttaa moneenkin turhautumaan. Siitä voi tulla sen verran rento ja hyvä olo, että ei jaksa enää turhautua asioista.

      Poista