keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Veto

Olipa hyvä treeni. Kyllä minusta vielä urheiluintoilija saadaan. Teimme siskon ja serkun miehen kanssa vedon siitä, kuka pudottaa nopeimmiten kymmenen kiloa. Nyt sitten huhkimme tahoillamme. Tai kukin tyylillään. En ole ennen kokeillut tällaista kollektiivista itsensäparannusprojektia, mutta alku vaikuttaa lupaavalta. Tähän pystyy asennoitumaan ihan eri tavalla ja tietenkin luvassa on hirmuinen sukuhäpeä ja pilkka, jos tässä kisassa ei skarppaa.

Yritän käydä salilla kaksi kertaa viikossa, uimassa kerran viikossa ja kävellä välipäivinä. Juoksemistakin voisin ehkä harkita. Ehkä alan kipittää Pikku-Huopalahden ympäri.

Tässä iässä sitä alkaa tosiaan jo miettimään sitä, miten tämä kroppa kestää pitemmällä tähtäimellä. En halua hankkia itselleni diabetesta tai nivelrikkoja. Selkäkin on alkanut oireilemaan. Ja lisää virtaa! Sitähän tästä projektista potentiaalisesti saa, kun tulee urheiltua säännöllisesti ja syötyä järkevästi.

Oi vanhuus, vanhuus. Kyllä sinut vielä kukistan. Nyt ymmärrän paljon paremmin eksääni. Tapasimme reilu kymmenen vuotta sitten, kun hän oli suunnilleen minun ikäiseni. Hänellä oli menossa joku vastaava ikäkriisi kuin minulla nyt. Hän vaihtoi maata, tyttöystävää (12 vuotta nuorempaan, ou jee) ja aloitti hullun kuntoiluoperaation. Minä sitten katselin vierestä ja ihmettelin. Now I get it. Nuoremmassa kumppanissakin on paljon järkeä. Eksäni tapasi sanoa: " You're as old as the woman you feel." Pitääköhän hankkia vielä prätkä. Tietotekniikkaa ja sisustusta olen kyllä uusinut. Tukankin leikkasin polkaksi.

Taistelen siis vääjäämätöntä vastaan.

And I'll beat you P & J!

6 kommenttia:

  1. Onnea vain kisaan!

    Mulla ehti huonoilla elintavoilla tulla jo kremppaa selän kanssa. Ja korkea verenpaine. Diabetestä ei onneksi, vaikka sitäkin olen pelännyt. Viime kevättalvella intouduin kuntoilemaan, koska ei näiden läskien kantaminen nyt niin kivaa ole muutenkaan, ja olen huomannut selkeästi myös sen hikiliikunnasta tulevan hyvän olon, endorfiinien jylläyksen. Innostus toki vaihtelee, mutta tälläkin viikolla olen käynyt salilla pari kertaa ja kolmas kerta on suunnitelmissa. Lisäksi pyöräilyä jos säät sallii.

    Prätkääkin voin suositella. Ei siitä mitään nuoruuden eliksiiriä kannata odottaa, mutta onpahan muuten kivaa touhua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Eihän siinä liikunnassa kyllä ole mitään miinuspuolia.

      Hee, mulla ei oo ees ajokortia tai pyörää.

      Poista
    2. Ei sitä kortilla ajeta! Mullekin on tullut paha mp-kuume, tosin näillä palkoilla pitäis varmaan katella jotain museoritsaa. Vuosimalli -80 ois optimi, koska silloin pyörä ja päällä raahattava vanhenisivat samaa tahtia. Sitten kun vehje jättää lopulta tien varteen, niin siinä ois syvällistä symboliikkaa...

      Poista
  2. Nyt vaan kaikki joukolla puumailemaan! Maksimi kumppanin ikä = oma ikä - 10. Lähikaupassanikin on tuollaisia just ja just täysikäisiä typsyjä kesäduunissa. Niiltä voisikin irrota aika helposti, koska nuoremmat naiset ei oo yleensä vielä niin hyvin perillä omasta markkina-arvostaan. Itseasiassa tossa Alepassa ois yks aika herkullinen nuori typy duunissa, mutta jos sitä nyt kuitenkin ensin yrittäisi selvittää saantimahdollisuuksia sen duunikaverini suhteen - se ois enemmän omaa ikäluokkaani.

    Liikunta on ihan kivaa, mutta nykyisellään tyydyn vain lähinnä lihaskuntoilemaan ja hyötyliikkumaan. Ei vaan enempää jaksa ja ehdi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kassaneitejä saa kiusata, ne ei pääse pakoon.

      Poista
    2. Tollaset avuttomat kassatypyt on juuri oikeaa kohderyhmää tällaiselle olemattoman saalistusvietin omaavalle jellonalle. Tosin pitää ehkä kysyä siltä ensin paperit, jottei virkavalta tuu koputtelee oven taa. "Neiti näytti ikäistään vanhemmalta! Päästäkää irti olen syyyytön!!!!"

      Poista