maanantai 22. heinäkuuta 2013

Viikonloppu

Oli mukava viikonloppu. Niin mukava, että tekee mieli raportoida siitä. Joka päivälle mahtui jotain uutta ja jotain liikunnallista.

Perjantaina jäin töiden jälkeen keskustaan pyörimään. Menin tuijottelemaan asioita kauppoihin ilman aikomustakaan ostaa mitään. Sitten menin Kirjasto 10:een, otin kaksi lehteä ja vajosin nojatuoliin. Löysin mielenkiintoisen uuden lehden: The Economist -lehden kulttuuriliitteen nimeltä Intelligent Life. Luin siitä lempisarjakuvakäsikirjoittajastani Neil Gaimanista ja kuuluisista puheista. Yksi niistä oli Hilary Clintonin Kiinassa vuonna 1995 pitämä puhe naisten oikeuksista:

"If there is one message that echoes forth from this conference, let it be that human rights are women’s rights and women’s rights are human rights once and for all. Let us not forget that among those rights are the right to speak freely -- and the right to be heard.

Rohkea nainen. 


Alan lukea enemmän hyviä lehtiä. Food for the brain. 

Sitten kävelin Pikku-Huopalahden ympäri ja keräsin 150 grammaa vattuja retkelläni. Sitten menin kotiin ja katsoin uusimman Batmanin. Hyvä perjantai. 

Lauantaikin oli aika hyvä. Menin Kumpulan maauimalaan ja kauhoin 35 minuuttia likipitäen tyhjässä altaassa. Uinnin jälkeen menin katsomaan kaksi viikkoa sitten maanantaina syntynyttä nyyttiä. Nyytin jälkeen vietin aikaa kaverin kanssa, joka oli lähdössä kuukaudeksi kotimaahansa. Olen ylpeä ystävästäni. Hän on muuttunut herrasmieheksi.

Tänään kuuntelin aamulla hyvää, itselleni uutta musiikkia (esim. Edward Sharpe, kuuntele alla). Puolen päivän jälkeen menin katsomaan Espooseen kaksi viikkoa sitten tiistaina syntynyttä bebeä. Bebellä oli äitinsä huulet. Beben katsastamisen jälkeen otin sankoni ja poimurini ja jatkoin matkaa Nuuksioon. Jäljitin mustikoita, joita sitten iltaa kohden alkoikin löytyä. Vähän ennen kahdeksaa huomasin, että tulee kiire jos aion ehtiä kerran tunnissa kulkevaan bussiin. Juoksin mustikoineni kokonaisen kilometrin. Mustikkajuoksu. Ehdin bussille kuusi minuuttia etuajassa ja minulle jäi vielä aikaa kuvata lampaita laitumella. Tulin kotiin, siivosin mustikat ( 18 sadan gramman minigrip-pussia!) ja kuuntelin taas hyvää uutta musiikkia (esim. Owen Pallet, kuuntele alla).

Lampaat Kattilassa

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros: I Come In Please

Owen Pallet : E is for Estranged



10 kommenttia:

  1. Tosiaan, ihana viikonloppu!

    Mustikkajuoksunkin sait kuulostamaan hauskalta. :) Itse olisin varmaakin spurtannut iso piip otsassa.
    Inhoan kiirettä.. vaikka toisaalta myös tarvitsen sitä. Paineen olla olen hyvinkin aikaansaava, muuten en niinkään.
    Eli en pidä kiireestä muulloin kuin silloin, kun tarkoituksenani on olla tehokas.
    Ja useimmiten en halua olla tehokas. Haluaisin haluta olla, mutta en halua.. tai en vaan ole. :P

    Isla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itse miettinyt, että onkohan se jännityksenkaipuuta kun asioita haluaa jättää viime tinkaan. :)

      Poista
  2. Olen kyllä jo pitkään ollut sitä mieltä, että kaupunkilaisnaisista ei ole juurikaan mitään iloa, mutta kyllä ne sentään pitää kirjastosedät leivässä kiinni. Duunissakin niitä lappaa sisään ja ulos yhtenään.

    Koska puheeksi tulivat laatulehdet, niin en malta olla mainostamatta Arabianrannan kirjaston monipuolista lehtivalikoimaa. Siihen kuuluu mm. tuo Intelligent Life; lisäksi hyllystä löytyvät esimerkiksi Adbusters, The New Yorker, Parnasso, Kulttuurivihkot, Historiallinen Aikakauskirja, Le Monde diplomatique (suomeksi), Suomen Luonto, Finlands Natur, National Geographic, National Geographic Traveler, Conde Nast Traveller yms. yms.

    Lehtiä voi toki varata muihinkin kirjastoihin, mutta suosittelen käymään myös paikan päällä. Samalla käynnillä voi poiketa Iittalan ja Pentikin myymälöissä, Arabian museossa ja höpöttää fiinejä juttuja Taideteollisen kv-opiskelijoiden kanssa. Siellä voi vaikka törmätä johonkin tooosi ihquun ulkkisproffaan. Vaihtoehtoisesti voi toki tyytyä vain kuuntelemaan Indigon vittuilua virka-aikana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä vinkkejä kiitos. Olin siinä Arabiassa koko viime talven töissä ja aika heikoksi jäi kohtaamiset.

      Poista
    2. En mäkään ole kuin kääntymässä tuolla vuoden loppuun saakka. Parin vuoden päästä tuolla aukeais yksi vakipaikka, mutta tiedä sitä missä on kahden vuoden päästä - ties vaikka mullan alla.

      Poista
  3. Oho Indigo! Paljastitko sä juuri työpaikkasi?!

    Ja kyllähän Daaliahin blogi taitaa olla myös sinun päiviesi piristys ja iltojesi ilo. ;)
    Ihan turhaan uhoat (kaupunkilais)naisten olemassaolon turhuudesta..

    Isla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti tässä nyt kävi sellainen tapaturma, että työpaikkani sijainti paljastui. Tämä uhraus tapahtui kuitenkin siksi, että kirjastomme voisi lisätä kylttyyri- ja matkailulehtiensä lainoja erään nimeltämainitsemattoman hömelön kustannuksella. Tämä oli vain kirurgisentarkkaa kohderyhmämarkkinointia. Niin, muistinko jo mainita, että kyseisessä kirjastossa voi hyvinkin tavata komeita ja luovia (Taikin opiskelijat ja henkilökunta) ulkkismiehiä!

      Kun on ensin sullonut käsilaukun täyteen laatulehtiä, niin sen jälkeen voikin suunnistaa heti kirjaston vieressä olevaan kahvilaan. Siellä voi sitten laatukahvia nauttien tiirailla The New Yorkerin takaa ohi lipuvia komistuksia. Voin jo sieluni silmin nähdä, miten D. tulee kädestä pitäen kiittämään I.:tä kirjaston laadukkaasta aineistosta ja siitä, että D. törmäsi täällä Elämänsä Ulkkikseen...

      Poista
    2. Vielä lisäisin, että (kaupunkilais)naiset eivät tosiaan ole täysin tarpeettomia. Maksavathan ne minunkin palkkani ja tarjoavat pientä viihdykettä työpäivääni pyllistellessään kirjahyllyjen välissä, mutta pariutumismielessä ne ovat aika turhakkeita.

      Hmm, hmm, onkohan se Hillary "Rohkea Nainen" Clintonia käsittevä opus mennyt jo lainaan? Meinaan, että törkkäsin sellaisen esille tossa yhtenä päivänä. Juuh, kyllä "Tahtonainen" olisi vielä saatavilla Arabianrannan kirjastosta.

      Lisää informaatiota kyseisestä naikkosesta:
      http://tinyurl.com/kg8zfs7

      Poista
    3. Aika rohkeaa kyllä. :)

      Isla

      Poista
    4. Mjaa, en mie nyt tiiä tuosta, mutta todennäköisesti kirjastomme sai nyt ainakin kaksi käyntiä lisää vuositilastoonsa, kun lähiseudun uteliaat pikkublogaajat käyvät siellä nuuskimassa Indigon perään.

      *Haukotus*, pitäisi tästä vähitellen raahautua iltavuoroon. Olemme siis tänäänkin auki kahdeksaan saakka, jotta hömelöt voisivat töiden jälkeenkin sivistää itseään. Sporalla ja dösällä pääsee oikein kivasti ihan oven eteen.

      Olen kyllä aikaisemminkin mainostanut Lehtisen "Kolme miestä netissä" -kirjaa, mutta kansitekstien perusteella soi voisi myös soveltu Hömelölle:

      "Putkiremontti pistää kolmekymppisen Saimi Runolinnan miettimään väliaikaiseksi jymähtänyttä elämäänsä: ei hänestä opintonsa keskeyttänyttä taksikuskia pitänyt tulla. Vilkas rakkauselämäkin on vain virtuaalista. Yksi rakkaista asuu tiikeripuistossa Australiassa, toinen on kokkina Kanadassa ja kolmas on englantilainen rallikuski. Intohimoisinkin etäsuhde kalpenee, kun oma äiti on aito puumanainen, joka metsästää aina vain nuorempia ja komeampia miehiä - ja saa heitä myös saaliikseen. Miten Saimin käy? Ainakaan hän ei aio jäädä lemmen laajakaistalle katsomaan, kun elämä sujahtaa vierestä ohi."

      Muuta mielenkiintoista hömp...viihdekirjallisuutta:

      http://tinyurl.com/lhro53f

      Poista