maanantai 11. marraskuuta 2013

Oopiumi

Tänään on ollut omituinen päivä: mielessäni on myllertänyt ja olen tuntenut itseni harvinaisen aggressiiviseksi. On tehnyt mieli manata syvimpään helvettiin duunipaikka, keskenkasvuiset yhteistyökumppanit ja lyhytnäköinen pomo. Edes salilla ja uimassa käyminen ei ole auttanut tähän mielenmylläkkään ja vielä vähemmän ahdistavan piinaavan zombieviihteen katsominen. Heh, olen tainnut muuttua kaksikymppiseksi testosteronia ja elämäntuskaa uhkuvaksi nuoreksi mieheksi :D

Joko minä olen jonkin todella vahvan kipupisteen äärellä tai sitten pidän tästä miehestä erityisen paljon. Muistan, miten kävin samantyyppisen kokemuksen läpi harrastettuani ensimmäistä kertaa seksiä Nuoren Kollin kanssa. Silloin hullaannuin suin päin ja päästin kaikki suojamuurini alas. Kun mies ei sitten vastannutkaan odotuksiani, huomasin, että kävin läpi erooni liittyviä tunteita; ahdistusta siitä, että toinen ei tunne yhtä vahvasti kuin minä. Luulen, että tästä on nytkin kysymys: käyn läpi joitakin tunnemuistin jälkiä. Tällä kertaa taidan surra kykenemättömyyttäni yrittää löytää yhteys ja luoda tunneside mieheen muun kuin seksin kautta.

Muistan, miten seurustellessani tiesin, ettei suhde johtaisi mihinkään ja tiesin, että meidän pitäisi puhua asiasta ja päättää lopettaa suhteemme. En osannut puhua, enkä osannut kohdata tätä väistämättömyyttä. Sen sijaan pakenin seksiin. Ajattelin, että seksin avulla turruttaisin ahdistukseni ja löytäisin puuttuvan yhteyden kumppaniini. Hetkittäin näin tapahtuikin; silloin, kun en enää ajatellut mitään vaan oli vain minun kehoni ja hänen. Ahdistus katosi mutta vain palatakseen pian takaisin.

Olen aina ajatellut, että suhteeni seksiin on mutkaton, mutta voikin olla, että seksi on minun oopiumini ja turruttajani ja siksi uskallan lähestyä vastakkaista sukupuolta vain sen turvin.

48 kommenttia:

  1. Olenko ollut parisuhteessa sinun kanssasi? :)

    En osaa kommentoida tähän mitään järkevää. Raastava aihe minullekin..

    Jotain kysymyksiä heräsi:
    Pelkäätkö, että jotain pahaa tapahtuu, jos päästät toisen pääsi sisään ja tietoiseksi tunteistasi?
    Tunnetko itsesi silloin liian haavoittuvaiseksi?
    Ahdistutko silloin, kun tilanne ei ole hallinnassasi?

    Isla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että tämä ongelmani on tyypillisesti miesten ongelma :D Tunteiden ilmaisu kai luonnistuu naisilta yleensä vähän helpommin. Olet tainnut olla parisuhteessa jonkun kaksilahkeisen sielunveljeni kanssa.

      Hyviä ja vaikeita kysymyksiä. En voi kuin arvailla mistä on kysymys. Seksi on taatusti minun tapani pitää etäisyyttä ja ottaa tilanne haltuun. Tunteet ovat upottava suo ja vellova meri, niillä ei ole selkeitä rajoja. Seksi on suoraviivaista ja helppoa, sillä on selkeä draaman kaarensa. Kai minä pelkään juuri tuota, kontrollin menettämistä ja siitä seuraavaa epävarmuutta.. niin, ja silloin olen haavoittuvainen.

      Poista
  2. Heh. Mietityttää kyllä tämä ihmiselon monimuotoisuus. Jo edellistä kirjoitustasi pohtiessani huomaa väkisinkin miten ihmiset voivat olla valtavan erilaisia. Itselläni tilanne on aina ollut päinvastainen. Henkisessä yhteydessä ei ole koskaan ollut mitään vikaa, mutta fyysinen puoli on aina jäänyt (ainakin omasta mielestäni) vajaaksi.

    Se kai liittyy siihen, että me käytämme aseita, joita me osaamme käyttää. Olipa kyseessä sitten luottamuksen rakentaminen, keho tai äly. Sinä olet hyvä kehoilussa, mutta kun täytyisi juttua viedä eteenpäin muillakin tasoilla, meneekin sormi suuhun. Ja minulla taas asia on päinvastoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin... huoh... mukavuusalueistahan tässä on kysymys. On helppo pysytellä siinä, minkä taitaa ja kehittää itseään siinä paremmaksi. Etenkin jos siitä saa hyvää palautetta tai itsestä tuntuu siltä, että hallitsee tilanteen siihen keskittyessään. Tunteet ja henkinen yhteys on minulle suuri tuntematon ja sinä osaat suunnistaa niillä vesillä. Minä pärjään intohimon aallokoissa. Ai kun hienoja vertauskuvia... :D Sinussa on ehkä henkisen yhteyden rakentamiseen vaadittavaa pitkäjänteisyyttä ja minussa seksistä nauttimiseen vaadittavaa heittäytymisen kykyä.

      Älyllisen yhteyden löytäminen on kyllä melkein seksuaalisen yhteyden löytämistä nautinnollisempaa ja palkitsevampaa!

      Poista
    2. Paitsi että älyllisen yhteyden löytyminen ilman seksuaalista puolta johtaa kaverisektoriin. Useinkin. Tosin, itse olen yleensä haistanut tulevan kaverisektorin ja olen hyvissä ajoin itseni ulos tilanteesta.

      Poista
    3. Niin.. ja se vasta hurjaa onkin, kun toisen kanssa yhdistyy kumpikin, älyllinen ja seksuaalinen puoli. Vielä kun kolahtaisi se tunnepuoli ja elämäntilanteet. Mutta juu, kaverisektorillehan se useimmiten menee.

      Poista
    4. Tosin ei se kaverisektorikaan nyt aina ole tappio. Joskus asiat vain ovat helpompia siten ja jotkut ihmiset ovat varsin hyviä ihan pelkkinä ystävinäkin.

      Poista
  3. Juuh, aika koukeroiselta kuulosta. Onneksi ei itse tarvitse tuollaisesta murehtia, vaan voin keskittyä kaurapuuroon ja The Walking Deadin kolmanteen kauteen. Hopi, hopi dösäkuski, nyt on kiire kotiin zombien luo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko se kolmas kausi edes mistään kotoisin?

      Poista
    2. Waaalkiiing Dead! Katsoin kaksi kautta putkeen ja olen ihan koukussa! Täytyy hankkia kolmas kausi heti pikimmiten. Mäkin taidan vaan keskittyä zombie-viihteeseen tästä eteenpäin ja unohtaa miehet, seksin ja tunne-elämän.

      Poista
    3. Älä hemmetti nyt vielä vaihda sitä miestä zombeihin! Vai joko se juttu on taputeltu lopullisesti?

      Zombivaihe kannattaa aloittaa vasta sitten kun kaikki toivo on heitetty. Kannattaa katsoa vaikka The Wire -sarja sillä välin. Itse katselin justiinsa kaikki viisi tuotantokautta ja oli muuten rautaa.

      Poista
    4. Peesaan Sikaa.

      Älä nyt vielä luovuta!
      Se, että tiedostat ongelman, on jo puoli voittoa. Nyt vaan rohkeasti pelkoa (ja turkulaista miestä) kohti!

      Isla

      Poista
    5. Ymh... ymh... ymh.... jos mä nyt vaan katsoisin Walking Deadia tai vaikka The Wirea! Sillekin täytyy antaa uusi mahdollisuus niinkuin annoin Walking Deadillekin. Tai sitten uusi mahdollisuus tälle jutulle turkulaisen kanssa... en vaan osaa! Kyllä se viestiä pisti just tänään, mutta musta tuntuu, että se on ihan samanlainen kuin minä, yhtä surkea tässä tunnepuolen rakentamisessa.

      Poista
    6. Yhdessäkin voi rakentaa, jos molemmilta tahtoa löytyy. :)
      Jos molemmat on yhtä tumpeloita, löytyy paremmin ymmärrystä toisen hapuilulle.

      Ja ihan oikeesti hei!! Vietät aikaasi mieluummin tv:n kuin oikean miehen kanssa!! Täh!

      Huutelee sohvalta turhautunut Isla

      Poista
    7. Minä sanoisin, että teidän täytyisi yksinkertaisesti keskustella asiasta. Ei mitään kommervenkkejä, vaan käydä sellainen rakentava keskustelu, että nyt tuntuu tältä, vaikka se onkin typerää. Voi hyvinkin olla, että toinen puolisko sanoo ihan samalla tavalla. Ja jos toinen ei ymmärrä, niin eiköhän koko juttu ole varmuudella siinä.

      Ja ei tietenkään kannata hetimiten vain läväyttää asiaa toisen naamalle, vaan tehdä se hienotunteisesti ja tehdä selväksi, että tämä ei ole torjunta, vaan pikemminkin merkki siitä, että nyt ollaan tosissaan liikenteessä.

      Poista
    8. Olen aivan samaa mieltä.
      Keskustelkaa.
      Tee sitten vasta valintasi miesten ja tosihyvien sarjojen väliltä. :D

      Isla

      Poista
    9. Juu-u, yritän nyt tehdä omat tunteeni selväksi vähän sellaisella kevyemmällä otteella ja katsotaan, nappaako toinen ajatuksestani kiinni. Mua pikkasen ahistaa sellainen istutaan alas ja keskustellaan perinpohjaisesti lähestyminen näin alkuvaiheessa suhdetta. Hyvä vinkki tuo, että yritän esittää asian torjunnan sijaan haluna tsekata mahdollisuudet syvempään suhteeseen. En vain tiedä, tajuaako mies tätä. No joo, mutta juuri noin, jos ei tajua, niin sitten voin unohtaa tämän miehen - ja siirtyä tv-sarjojen maailmaan! :D Eiku...

      Poista
    10. Ehkä sen miehen pitäs vaan lukua tätä blogia...

      Poista
    11. Kannattaa varmaan esittää asia siten, että korostat miehen tietynlaista ainutlaatuisuutta ja sanot ihan suoraan, että tunteet menivät nyt vähän sekaisin ja johtuen juuri siitä, että näet tämän koko jutun todella potentiaalisena.

      Ei tosiaankaan suhteen(?) alkuvaiheessa ole mikään paras vaihtoehto istua alas ja alkaa juttelemaan vakavasti, etenkään tällaisesta asiasta, mutta toisaalta jos nyt alat pakittamaan ilman minkäänlaisia selityksiä, mies saattaa käsittää asian väärin. Tai itse ainakin käsittäisin sen todellakin väärin ja saattaisin joko ajatella, että nyt nainen pelaa jotain peliä tai ei yksinkertaisesti ole enää kiinnostunut. Ja tämä vaihtoehto ei taida ainakaan olla keskustelua parempi.

      Ja itse olen aina käyttänyt metodia, jossa mennään makaamaan sängylle ja juttelemaan. Pöydän ääressä keskustelu vasta jäykältä tuntuisikin.

      Poista
    12. Toivon, että mies ymmärtää, mistä on kysymys tai on avoin kommunikaatioyrityksilleni. Vähän yritin asiaa alkaa valottaa viestitse.

      Minunkaltaiseni Nimettömän Nymfin kohdalla jutteleminen sängyllä makoillen ei välttämättä toimisi, ei ainakaan tämän, suunnilleen yhtä vahvan seksuaalivietin omaavan miehen kanssa :/ Vähän kuin AA:n jäsenet juttelisi raitistumisesta lasillisen ääressä.

      Poista
    13. Kuulostaa aika pahalta. Pitääkö hankkia kaksi sänkyä, jos toinen silloin tällöin haluaisi vain nukkua?! Hmm, hmm, jos kuivan asiallinen keskustelu pöydän ylikään ei luonnistu, niin ei kait sitten ole muuta kommunikaatioväylää kuin kryptiset tekstiviestit. Niissä on kyllä se hyvä puoli, että jos homma menee myttyyn, niin voi aina laitaa "Kiitos mielenkiinnosta, mutta valitettavasti ette ole etsimämme henkilö." -viestin.

      Poista
    14. Kryptisyys on juuri oikea sana kuvaamaan tekstiviestiviestintää. Valitettavasti kommunikaatiomme tapahtuu lähinnä niiden kautta. Oikea ratkaisu on samalla sohvalla istuminen! :) Nyt pitää vain hankkia sohva.

      Poista
    15. Niin, sohvalla ois kyllä mukavampi vierekkäin näpytellä niitä tekstareita.

      Poista
  4. Asiasta aivonsyöjiin: siis, onhan tuo TWD:n kolmas kausi ihan toimivaa örinää ja sosiaalisia umpikujatilanteita. Ihan huomaamatta katsoin tuossa äsken kuusi (6) jaksoa putkeen, sitten piti lopettaa, koska huominen aamuvuoro häiritsee mun sarjojenahmimissessioita. Eli nyt maate, jotta huomenna jaksaa taas katella lisää. Kaikille vaan kauniita unia ja epäkuolleiden kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää, tahdon lisää! Oletko ostanut dvd:t omaksi?

      Poista
  5. Töistä raahasin DVD-boksin. Itellä on omana ensimmäinen kausi blu-ray:na; älkää nyt hyvät ihmiset ainakaan ostelko DVD-levyjä Herran Vuonna 2013.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, kansallinen kirjastolaitoksemme, unohdin sen kokonaan. On vaan neljä varausta edellä, mutta ehkä pieni tauko olisi paikallaan. Videovuokraamoistahan tuon saisi myös. Lataaminen ja laiton striimaus ei oikein nappaa.

      Poista
  6. Menkää kävelylle! Silloin ei ole pakko olla koko ajan katsekontaktissakaan, jos se tuntuu kovin intiimiltä.

    Todella - sielujen sympatia ei synny sängyssä vaan se on paljon hienovaraisempi (ja syvempi) asia. Senhän tulit huomanneeksi suhteessasi, jossa yritit sängyssä luoda puuttuvan yhteyden. Ei toimi, ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa ekalla tapaamiskerralla menimme kävelylle ja se oli todella miellyttävää. Voitaisiin hyvinkin jatkaa samalla linjalla, hyvä vinkki.

      Olen täysin samaa mieltä ja tuon viestin yritän nyt saada miehen kalloon! :D Hänestä seksi on mitä parhain tapa tutustua, eikä hän ymmärrä. miksi nainen voisi kokea asian toisin. Ollaan kyllä nyt niin perusbiologian ja miesten ja naisten välisten erojen äärellä: mies himoitsee ja nainen yrittää hidastaa tahtia.

      Poista
    2. Miehellä on käynyt aikamoinen tuuri, jos hän on tähän mennessä onnistunut luomaan hyviä suhteita "sänky edellä". Seksillä on tapana viedä mennessään ja puolen vuoden päästä saattaa tuntua siltä, että hetkinen - nyt kun 200 lakisääteistä ensihuumapanoa on nussittu alta pois, en oikeasti tunne tuota ihmistä eikä meillä ole todellisuudessa juuri mitään yhteistä.

      Se ei taida olla kovin toimiva strategia, jos haluaa olla onnellinen itselleen oikeasti sopivan ihmisen kanssa maailman tappiin saakka.

      Poista
    3. Very true. Seksin avulla voi sivuuttaa isojakin yhteensopivuusongelmia luonteissa, toiveissa tai elämäntilanteissa.
      Mies on 36-vuotias sinkku eli syystä tai toisesta suhteet eivät ole kestäneet.

      On itseasiassa melko loogista, että olemme nyt tässä tilanteessa, sillä olemme oikeastaan kumpikin "huijanneet" toisiamme ja luoneet sellaisia odotuksia, joita emme tällä hetkellä täytä. Mies korosti viestittelyn alussa herrasmiesmäisyyttään, herkkyyttään ja arvojaan ja minä annoin turhankin aikaisin ymmärtää, että nautin seksistä paljon. Mies haluaa nyt seksiä ja minä herrasmiesmäisyyttä :D

      Poista
    4. Major breakthrough!

      Miehen viesti: "tiedän mitä tarkoitat :)"

      Poista
    5. Noni... kommunikointi yleensä auttaa.

      Poista
    6. Jes! Jes! Jes!

      Isla

      Poista
    7. Kyllä, kiitos neuvoista. Erityisesti Possulle.

      Mutta ei tässä vielä kopsutella leppoisasti kohti auringonlaskua.

      Poista
    8. Heh. Vaikka muuten olenkin vähän torso, niin nää on ne jutut, jotka minä osaan :P

      Ja perkeles, mä tartten popkornia. Tämähän on melkein kuin reaaliaikaisesti seuraisi toisen parisuhteen etenemistä.

      Poista
    9. Mut ehkä kaikessa voi kehittyä? Pienellä opastuksella niin kuin minäkin nyt kun kerroit, miten miehelle kannattaa puhua. Jos sä alat jossain vaiheessa virittelemään suhdetta ja pohdit seksiin liittyviä asioita, niin sitten voin yrittää neuvoa - ainakin siinä, mitä nainen haluaa.

      Katsotaan mitä tästä tulee: lyhäri, floppi, tv-sarja vai mikä...

      Poista
  7. :D
    Tää on nyt meidän kaikkien yhteinen projekti saada yksi meistä sinkuista edes askeleen lähemmäksi parisuhdetta. :D
    Ei mitään paineita.. ;)

    Isla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Repesin :D

      Niin taitaa olla ja arvostan apuanne. Olen jo ottanut neuvonne käyttöön, katsotaan miten käy.

      Indigo kyllä yrittää vedellä vastakkaiseen suuntaan, tv-sarjojen äärelle. Voisi vielä kaukolainauttaa mulle Helsingin kirjaston TWD Season 3 dvd-paketin Turkuun ;)

      Poista
    2. No ihan varmasti kaukolainauttaa, jos kauniisti pyydät. ;)
      Mua kiinnoistais The Big Bang theory, kaikki tuotantokaudet.
      Indigo hei, löytyykö? :)

      Isla

      Poista
    3. D: En todellakaan voi, koska se olisi epäreilua etuilua, ja ennen kaikkea koska en mä siitä mitään kostu. Mutta voin esimerkiksi siirtää sievän opiskelijaneidon tenttikirjan varausjonossa kärkeen, jos hinnasta sovitaan. Ei mitään eettistä probleemaa...

      Turkkusen suunnalla näyttäisi olevan viiden ihmisen jono TWD:iin, jota on tasan yksi (1) kappale. Ei sinänsä paha, varsinkin jos saavat edes kaksi kappaletta kiertoon. Aika heikosti hankittu matskua Åboseen.

      I: No googl...helmetä, prkl! Olen vapaalla ja pitäs päästä TWD:n ääreen. *Huoh*, Helmetissä näyttäis olevan tollanen kolmen-neljän viikon jono, mutta kuten sanottua, sopivalla kompensaatiolla voi saada itsensä keulille...

      Poista
    4. Ei, Indigo, ei. Ei nämä jutut näin toimi. Sun pitäisi vaan hyvää hyvyyttäsi tehdä palvelus ja sitten herrasmiesmäisesti olla odottamatta minkäänlaista vastapalvelusta - ja näin kerätä hyvää karmaa. :)

      Poista
    5. Helmetit sitten kuitenkin. :) Kiits!

      Naisten (lasten, koirien, ym.) kanssa kannattaisi toimia johdonmukaisesti. Muuten alkavat herkeesti hyppimään silmille. ;)

      Isla

      Poista
    6. Kiitoksia myös verbaalisesta perseelle potkimisesta!
      Frank-monihaku paljasti, että meillä päin ei ole jonoa lainkaan. :)

      Isla

      Poista
    7. Mä arvasin, että vielä tuo Indigo näyttää kyntensä positiivisessa merkityksessä. Huomatkaa kuinka yllättäen olette täysin toisen tietämyksen armoilla :D

      Poista
    8. Joo'o.
      Indigolle kävi vahinko. ;)
      Vaikka yritti kyllä olla pikkaisen ynseänä kuitenkin. :D

      Isla

      Poista
  8. D: Naisille EI pidä tehdä yhtään mitään hyvää hyvyyttään; vähintään pitää olla jokin taka-ajatus. Nuorempana olin naisillekin kohtelias ja huomaavainen, mutta sittemmin kyynistyin (lue: tulin järkiini). Työaikana tosin pitää kohdella naisiakin niin kuin ne olisivat ihmisiä, mutta silloinkin vain sen verran, että asiakaspalvelu tulee hoidettua. Erityisesti nuorien ja sievien naisten hyysäämistä on pyrittävä töissä välttämään.

    Eikä tuosta karmastakaan kannata niin huolehtia. Se on niin pahasti pakkasella, että sitä ei saa tusinallakaan reinkarnaatiolla edes nollattua.

    I: Onnitteluni Frank-monihaun omatoimisesta käytöstä! Useimmille opiskelijoillekin Frankki on ihan tuntematon käsite. Hyvä kun osaavat edes koulunsa kirjastosta mitään ettiä. Luulis että informaationhaun perusteet kuuluisi korkeakouluopiskelijan taitoihin.

    VastaaPoista