sunnuntai 24. marraskuuta 2013

SovinNaiseksi?

Tämän sunnuntain olen viettänyt kiehtovasti talvitakkien ylimääräisiä kangasnyppyjä poistaen ja pohtien, miten mukavaa on kun saan kohta uuden sohvan. Keskiluokkaistuminen suorastaan kohisee korvissani, kun elämässä on aikaa tällaisille asioille ja ne vaikuttavat tärkeiltä. On karmivaa huomata, miten sovinnaiseksi elämä muuttuu yhdeksästä viiteen elämän myötä. Päivän kohokohtia on lounasravintolan valinta ja sisustusratkaisuista kollegoiden kanssa jutteleminen. Tämä koko keskiluokkaistumisen ja sovinnaistumisen prosessi tulee kiteytymään beigeen sohvaan, joka nököttää kohta olohuoneeni nurkassa ja jota tulen rakastamaan.

Kävelin perjantaina harrastuksesta kotiin nuoren miehen kanssa, joka sattumalta asuu samassa talossa kuin minä. Hän osallistui ensimmäistä kertaa harrastukseen ja taisi ihastua minuun jonkin verran. Tätä on nyt tapahtunut harrastuksen piirissä muutaman kerran. Minusta tuntuu kiinnostuvan hieman hiljaisemmat miehet, joiden kanssa en juttele oikeastaan ollenkaan, vaan jotka seuraavat vierestä, kun juttelen intensiivisesti jonkun sosiaallisemman miehen kanssa. Vaikutan varmaan kovin kiehtovalta, koska olen hieman vanhempi, itsevarma ja ilkikurinen, enkä kiinnitä heihin huomiota. Minähän en sitten luonnollisesti kiinnostu heistä, koska he eivät ole tarpeeksi viihdyttäviä makuuni. 

Kävelen siis kotiin tämän nuoren miehen kanssa, joka on juuri valmistumassa arvostettuun ja hyväpalkkaiseen ammattiin. Hän on aivan liian nuori minulle, mutta puheista kuultaa, että hän haluaisi tutustua minuun paremmin ja on mielissään yhteisestä kotimatkasta. Mies on hiljainen, mutta täytän tilan pulinallani ja kun erkanemme eri rappuihin, sanon törpösti " hyvää joulua", kun mies sanoo, että ehkä nähdään pian uudestaan muutenkin kuin harrastuksen parissa.

Elämä hänenlaisensa miehen kanssa olisi turvallista, sovinnaista ja minun mittapuullani tylsää. Laitan jarrut päälle, koska hän herättää pahimman pelkoni: jumittua mieheen, joka tylsistyttää minua. Tämä pelko selittää varmasti 50%:sti, että olen edelleen sinkku.

Minua on ohjannut elämässäni asioiden kiinnostavuus. En ole tehnyt järkeviä tai turvallisia valintoja vaan kulkenut seikkailujen perässä ja keskittynyt siihen, mikä kutkuttaa mielikuvitustani ja haastaa minut. Olen ollut riskinottaja ja tuhlaajatyttö, joka miettii vasta jälkeenpäin, oliko tekemisissä mitään järkeä. Tällainen elämä on ollut kuluttavaa, mutta myös antoisaa. Jälkeenpäin olen ollut tyytyväinen, etten ole tehnyt kompromisseja esimerkiksi koulutuksessa tai urallani, vaikka kukkaroni ja jaksamiseni ovat olleet koetuksella.

Voisinko muuttaa itseni ja päättää, että myös vähän "tavallisempi" mies voisi olla ihan hyvä kumppaniehdokas ja tuoda elämääni kaivattua tasapainoa ja hyväksyä, että tallainen mies sopii ihan hyvin yhteen kangasnyppyjen poiston ja beigen sohvan kanssa? En oikein tiedä. Se voisi olla hankalaa, kun koko persoonani on rakentunut kiinnostavien ja seikkailumieltäni kiihottavien valintojen tekoon. Vissi tosi on kuitenkin se, että hiljaisemmisissa ja vähemmän sosiaalissa (perkele, tylsissä!) miehissä on paljon enemmän tarjontaa kuin vilkkaissa, sosiaalisissa ja hauskuuttavissa. Jos siis kumppanin löytäminen olisi ensisijainen tavoite elämässäni, minun tulisi antaa heille mahdollisuus. Mieluummin elän kai kuitenkin yksin kuin tylsistyneenä, vaikka sovinnaisuus on beigen sohvan muodossa hiipimässä elämääni.

Tiedän, että tämä blogipostaus antaa minusta aika v****maisen ja nirson kuvan ja tähän voisi kuorossa monikin laulaa, että älä täällä ruikuta kumppanin puutetta, jos ei tavallinen mies kelpaa. Nyt tarvittaisiinkin pätevä tavallisen miehen puolustuspuhe kommentteihin!

19 kommenttia:

  1. Epäilen vähän, ettei tätä blogia lue kukaan tavallinen kunnollinen mies. Sinänsä on kyllä hyvä myöntää itselleen, ettei mikään tavallinen tylsä miehennysväke oikein sytytä.

    En nyt ajattelisi, että kyseessä on vittumainen ihminen; kyseessä on vain nirso koulutettu kaupunkilaisnainen. Siis se geneerinen klöntti. Klönttiin kuuluu kaiken kokoisia ja mallisia naisia, mutta pohjimmiltaan ne ovat kaikki samanlaisia nirsoilijoita. Nykyisin en kiinnitä juurikaan huomiotani koko klönttiin.

    VastaaPoista
  2. Nyt alkoi kiinnostaa: millaisia ovat klöntin ulkopuoliset naiset?

    Aika paljon sä tämän klöntin edustajan blogiin kiinnität huomiota! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klöntin ulkopuoliset naiset ovat tietenkin ominaisuuksiltaan täysin vastakkaisia Klönttiin nähden; siis esimerkiksi eivät ole nirsoja, eivätkö vaadi jatkuvaa stimulaatiota tylsistymisen estämiseksi. Ei-klöntit ovat myös emotionaalisesti stabiilimpia kuin Klönttiin kuuluvat yksilöt. Myönnettäköön, ei-klontit ovat oikeasti taruolentoja, joista kerrotaan legendoja, jotta miehet eivät vajoaisi epätoivoon taistellessaan Klöntin kanssa. Siis vähän samanlaisia kuin nämä unelmamiehetkin.

      Niin, sanoinkin että en j u u r i k a a n kiinnitä huomiota Klönttiin. Itseasiassa olet tällä hetkellä ainoa klöntin edustaja, jolle suon kallista aikaani. Siitä voi olla ihan aiheesta ylpeä! Tosin tuo linkittämäni videoiva klönttiläinen vaikuttaa kanssa ihan seuraamisen arvoiselta. Aikaisempi nettideittailuni ja nykyinen blogientihrustamiseni ovat voin keinoja todeta se, että suurin osa naisista todellakin kuuluu Geneeriseen Klönttiin.

      Poista
    2. Repesin :D Ei-klöntti asuu siis Toiveajattelutie 3:n naapurissa.

      Oho, oho! Olen siis näyteikkuna Klönttiin. Valtakunnassa kaikki ennallaan niin kauan minä nirsoilen. :D

      Poista
    3. Väärin, Ei-klöntti asuu Unelmamiehensä kanssa Toiveajattelutie kolmosessa.

      Niin, sä oot eräänlainen näyte Klöntistä. Kattava otanta. Sua seuraamalla voin tehdä arvioita Klöntin yleisestä tilasta. Tällä hetkellä kaikki vaikuttaa rauhalliselta ja normaalilta. Hälytyskellot alkaa soida vasta, kun ilmoitat seurustelevasi jonkun lyhyen pyylevän tyhjätaskutylsimyksen kanssa.

      Poista
  3. Johan on tytöllä luulot itsestään ja omista jokaikisen miehen valloittamistaidoistaan... :D Tuosta itsekeskeisyydestäsi tulee ihan mieleen Girls-sarjan megaegosentrikko päähenkilö Hannah. Huvittavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt arvon anonyymi horjuta uskoani kykyyni hurmata mies kuin mies! :D

      Poista
    2. Heeh. Vaikutat hyvältä tyypiltä. Alanpa seurata blogiasi :). Tykkäsin etenkin uudemman kirjoituksen ajatuksista liittyen omaan yritykseen.

      Poista
    3. Kiitos :) Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan blogia!

      Poista
  4. Nyt ei ole tarkoitus arvostella sinua tai moittia sinun valintojasi, mutta olen tätä aihepiiriä sivuavia tapahtumia seurannut vierestä aika moneen kertaan elämäni aikana.

    Et ole yksin. Moni nainen haluaisi hauskannäköisen, flirtin, urheilullisen, seikkailullisen, jännittävän jne. miehen. Monet luovuttavat kesken, koska näitä miehiä ei riitä kaikille ja ne ovat vaikeita saaliita. No, aina joku nainen jaksaa pitää kiinni ihanteistaan, hänellä käy tuuri ja pyydykseen on käynyt juuri tällainen helmi.

    Eipä aikaakaan kun alkaa ihmettely, miksei miehestä saman tien kuoriudukaan uskollinen, jälkikasvun perään haikaileva, perheensä eteen puurtava, luotettava perheen pää. Sivusta katsottuna, miehen silmin, asian ei pitäisi tulla yllätyksenä.

    Daaliah, en muista sinun valittaneeni tästä. Siksi tämä ei kohdistu sinuun. Lähinnä se mietityttää minua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bimbom... minä niin komppaan tätä. Mutta tosiaan Daaliah ei ole koskaan tästä asiasta valittanut, mikä on varsin ihailtavaa. Koska joskus saa juuri sitä mitä tilaa, niin on turha itkeä jälkikäteen.

      Poista
    2. Ai mitä häh?! Pitikö niiden miesten perään itkeä? On minulla joskus ollut tuollainen mies ja se oli luotettava ja uskollinen. Sen perään itkinkin niin pitkään, että ei taida itkuja enää riittää. Taisi vain asettaa riman aika korkealle.

      Poista
    3. Itse olen kyllä aina ihmetellyt näitä ihmisiä, joille ei kelpaa vähempi kuin täydellinen. Jokainen asia ihmisessä täytyisi olla juuri oikeanlainen, jotta se kelpaisi.

      Itse kai kaksilahkeisena olen sen verran yksinkertainen, että minulle riittää sellainen ihminen, jonka kanssa on hyvä ja helppo olla. Kaikki muu on turhaa sälää.

      Tosin, onhan tuo helppo ja hyvä olla kanssa hieman monimuotoinen määritelmä...

      Poista
    4. Kuitenkin haluat naisen, joka viehättää myös silmääsi!

      Poista
    5. Tottahan tuo on. Ehkäpä se menee tuohon hyvään ja helppoon, koska eikös estetiikkakin ole helppoutta? Mutta puolustuksekseni voin sanoa, että en odota potentiaalisen kumppanin olevan läheskään yhtä hyvässä fyysisessä kunnossa kuin itse olen. En voi sietää mitään fitnesspimuja. Lisäksi olen aina pitänyt enemmän persoonallisen näköisistä ihmisistä, kuin klassisen kauniista.

      Poista
  5. Tunnen montakin komeaa, fiksua, kiinnostavaa ja vieläpä uskollista miestä, jotka puurtavat perheen yhteisen hyvän eteen. Ystäväni ovat taitavia valitsemaan miehensä! :)

    VastaaPoista
  6. Sika puhui ihmisestä, jonka kanssa on hyvä ja helppo olla. Niinpä niin - se lieneekin ollut ystävieni valintaperuste. (Ja miehen terve tunne-elämä & samansuuntaiset arvot, veikkaisin.) Se, että mies on sen lisäksi vielä sekä luonteeltaan että ulkoisesti ns. kuumaa kamaa, on vain kirsikka kakun päällä eikä parinvalinnan peruste.



    VastaaPoista