maanantai 20. toukokuuta 2013

Kiintymättä paras

Tunnen eläväni jonkinlaista välttelevän kiintymyksen vaihetta elämässäni. En halua kiintyä kehenkään tai olla liian tärkeä kenellekään. Työnnän jopa ystäviä ja kavereita loitommaksi. Tapaamisten sopiminen ahdistaa. Tuntuu liian suurelta sitoutumukselta suunnitella kahvittelua viikon päähän. Tänään tai huomenna ehkä jaksan tavata. No tuo kaverien välttely saattaa selittyä ihan vain loman tarpeella. Minulta on vaadittu liikaa ja nyt en jaksa edes kaverien tapaamispyyntöjä. Haluan elää itselleni ja itsekkäästi. "Daaliah, olet hauskaa seuraa." "You want a piece of me?" En halua antaa itsestäni kellekään. En juuri nyt.

"Dismissive-avoidant adults desire a high level of independence, often appearing to avoid attachment altogether. They view themselves as self-sufficient, invulnerable to attachment feelings and not needing close relationships." (Wikipedia - Attachment Theory)

That's me. Ihan suoraan oppikirjasta. Tällä hetkellä ja tässä elämänvaiheessa. Minulla on useita läheisiä ystäviä ja toivon, että pian jaksan taas olla läsnä heille. Mitä miehiin tulee... Olenko kovettanut itseni rikki menneen rakkauden vuoksi? Olinko niin pitkään niin toivottoman rakastunut ja kiintynyt, että minun on viimeisen vuoden ajan täytynyt todistaa itselleni, että kykenen itseriittoiseen elämään ilman romanttisia kiintymyksen tunteita?

Toisaalta ajattelen, että en ole vain tavannut oikeaa ihmistä. Luulen, että oikeanlaisen ihmisen kohdatessani avautuisin ja kykenisin normaaliin, tasapainoiseen ja lämpimään rakkaussuhteeseen. Silloin tämä itselletodistamisen vaihe saattaisi loppua. Haluan, että joku tulee ja todistaa minulle, että minäkin kykenen vielä rakastumaan ja kiintymään. Rakastuminen on se puuttuva palanen, jolla väistämättä epätäydellisestä ihmisestä voi tulla se oikea minulle.

Minunluonteiselle, vaihtelua ja elämyksiä kaipaavalle ihmiselle, oikeanlaisen ihmisen löytäminen tuntuu erityisen hankalalta. Hyviä miehiähän tämä maa on pullollaan. Ongelma on siinä, että pelkkä hyvä mies ei minulle riitä; hänen on oltava myös kiinnostava. Siksihän joku muusikon kaltainen ihminen kiehtoo, tai mies työpaikaltani. Fucked up people with a twist. Koen kuitenkin olevani itse sen verran tasapainossa elämäni kanssa, etten jaksa tällaisia ihmisiä katsella. Minun on pystyttävä luottamaan.

Luulen, että jossain vaiheessa, ehkä hyvinkin pian, kiinnostun erityyppisistä miehistä. Uskon, että alan tunnistamaan joukosta ne miehet, jotka ovat sinut itsensä ja elämänsä kanssa, ja jotka ovat kiintymyksen arvoisia.

14 kommenttia:

  1. Jänskät rentut -osasto siis kiinnostaisi, mutta niitä ei sitten pitemmällä aikavälillä jaksa - tämä ei taaskaan yllätä niin yhtään. Tässä on nyt tasan kolme vaihtoehto:

    a) tehdään omasta elämästä tasapainotonta, ja aletaan vehdata muusikon kanssa

    b) keitetään kuppi kahvia, istutaan alas, vedetään syvään henkeä ja odotellaan josko miesmaku alkaisi monipuolistua

    c) poistetaan tää blogi, unohdetaan miehet ja kuollaan yksin ilman 72 kissaa (kuitenkin onnellisempana kuin yhdenkään miehen kanssa ollessa)

    Koska ihmiset eivät koskaan tyydy siihen mitä heillä jo on, niin c-vaihtoehto voitaneen unohtaa.

    VastaaPoista
  2. Aah, unohtui vielä kommentoida tuota:

    "Minunluonteiselle, vaihtelua ja elämyksiä kaipaavalle ihmiselle, oikeanlaisen ihmisen löytäminen tuntuu erityisen hankalalta. Hyviä miehiähän tämä maa on pullollaan. Ongelma on siinä, että pelkkä hyvä mies ei minulle riitä; hänen on oltava myös kiinnostava."

    Mun pitää ehkä vähän vetää takaisin aiemmin antamaani suotuisaa ennustetta D.:n pariutumisesta. Meinaan, että sijoitin naisen ensin semi-nirsojen kategoriaan, mutta kyllä se taitaa sittenkin täysnirso olla. Siis hakusessa on mies/non-stop-stimulaattoria vähentämään neidin haukottelua? Kuulen jo korvissani miesten ihastuneet riemunkiljahdukset...

    VastaaPoista
  3. " Siis hakusessa on mies/non-stop- stimulaattoria vähentämään neidin haukottelua?"

    :D Indigo saa tämän kuulostamaan kauhealta, mutta kyllähän jokainen toivoo, että elämänkumppani on kiinnostava persoona.
    Eikö pitkänkin parisuhteen yksi salaisuuksista ole se, että jaksetaan olla kiinnostavia ja kiinnostuneita?

    Mä olin parikymppisenä erittäin välttelevästi kiintyvä. Mutta kummasti sitä vaan uskalsi laittaa itsensä likoon oikean henkilön osuessa kohdalle. Vaikka kyllä se aluksi olikin vaikeaa. Ja sen jälkeenkin.
    Itseasiassa vasta nyt mä uskon pystyväni kiintymään terveellä tavalla. Ilman mitään liian hallitsevia ahdistuksia, pelkoja tai odotuksia.

    Isla

    VastaaPoista
  4. Mä lähinnä ajattelin, että kaksin on hauskempi tylsistyä kuin yksin. Ja miten noiden kaiken maailman daaliahien mielenkiintoa pidetään yllä kolmea sekuntia pidempään? Ensin oot päivät duuniissa, ja illalla toimit seremoniamestarina emännälle. Kuulostaa työläältä.

    VastaaPoista
  5. Eiks isla olekaan enää parisuhteessa?

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: En ole. :(

    Indigo: Kyllähän se yhdessä tylsistyminen joskus on kivaa, mutta mä en sitä 24/7 vuodesta toiseen jaksaisi. Tämäkin taitaa ollavaivata ihan persoonakysymys.
    Jos pitää tylsyydestä noin yleensäkin niin silloinhan kannataa yrittää löytää kumppanikseen toinen samanmoinen. Sitten voi kiinnostua puolin ja toisin napanöyhdän koostumuksesta ja kattoon syljettyjen räkäklimppien erilaisista viskositeeteista. :D

    Isla

    VastaaPoista
  7. Vähän aikaa sitten isla hehkutti suhdettaan.

    VastaaPoista
  8. Jep. Voisin hehkuttaa vieläkin.
    Siksi tämä niin surullista onkin.

    Isla

    VastaaPoista
  9. Nää naisten suhdekuviot on niin monimutkaisia, ettei niistä tahdo ottaa selvää. Yhdessä hetkessä ovat suhteessa, toisessa sinkkuina. Blogeissa pitää keksiä miehille kaikenlaisia hassuja aliaksia, jotta edes jonkinlainen kokonaiskuva lukijoilla säilyisi.

    Isla: Joo, sellaiset "low maintenance" -tapaukset on just kivoja. Siis semmoset, jotka voi jättää tuntikausiksi tyytyväisenä kaivelemaan napanöyhtää tikulla, ja joille pullakahvit on päi...viikon kohokohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mitä hehkutusta anonyymi tarkoittaa, joten en osaa tuohon ottaa tämän enempää kantaa.
      Eroa teimme pitkään ja hartaasti, ja minä en olisi halunnut erota. Toisellekaan se ei ollut itsestään selvä asia.
      Monimutkaista kyllä. Voi kumpa elämä olisikin yksinkertaista.
      Välillä surettaa ja vituttaa niin, ettei veri kierrä. Mutta onneksi vaan välillä.

      Isla

      Poista
  10. Pahoittelut surkeasta blogiemännöinnistä. Lomalla ei ole tehnyt mieli aukaista läppäriä.

    Indigo: Niin, no. Kiinnostava ei tarkoita samaa kuin 24/7 allekirjoittaneen viihdyttämistä. Yleensähän ihminen on sitä kiinnostavampi mitä enemmän hänellä on ns. omaa elämää. On harrastuksia, mielenkiinnon kohteita ja intohimoja. Se tekee miehestä kiinnostavan, varsinkin jos noista muutama osuu yhteen omien kiinnostuksen kohteisen kanssa. Joillekin naisille tämä ei ole yhtä tärkeää. Miehen tarjoama perusturvallisuus riittää.

    Isla: Oih, tiedän tuon erokuvion. Sen raastavampaa ei olekaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aivan järkyttävää! Mä rupeen saamaan jo blogivieroitusoireita, kun ihmiset tällä tavalla laiminlyö blogiensa päivittämistä. Se nainen on varmaan kytkenyt Possukin patteriin kiinni käsiraudoilla, kun ei ole blogia päivitelty. Pahimmassa puutteessa menin jo häröilemään jonkun parikymppisen typyn sinkkublogiin...

      D.: Miehen ei siis tarvii jonglöörata ilman paitaa töiden jälkeen, jottei nainen pitkästyisi. Ok, tämä selvä. Intohimoinen suhde esimerkiksi penkkiurheiluun, autoihin tai nettimoninpeleihin olisi kuitenkin suotavaa? Mä tykkään kyllä et elämäksi riittää se, että pulssi tuntuu suurimman osan ajasta.

      Poista
    2. :D Näin on voinut käydä Possulle.

      Sisälukutaitoa, sisälukutaitoa. Ellet sitten ajatellut, että penkkiurheilu autot ja nettimoninpelit ovat omia ykköskiinnostuksenkohteita minulle.

      Poista
    3. "Se tekee miehestä kiinnostavan, varsinkin jos noista muutama osuu yhteen omien kiinnostuksen kohteisen kanssa." Eli, on siis bonusta, jos himot osuu yksiin, mutta myös pakkomie...intohimoinen penkkiurheilu ja autojenrassaus on plussaa. Sisälukutaito on kuin pirulla Raamattua lukiessa...

      Poista