lauantai 16. maaliskuuta 2013

Seksi pakopaikkana

Olen viettänyt viimeiset 14 tuntia sängyssä. On vapaapäivä, eikä minulla ole ollut minkäänlaisia suunnitelmia. On paljon asioita, joita voisin tehdä ja joita ehkä pitäisikin tehdä, mutta olen vain loikoillut sängyssä ja katsonut tv-sarjoja. Ulkona on upea talvipäivä, mutta edes auringonpaiste ei ole houkutellut minua ulos. Olen ajatellut paljon seksiä ja ihmissuhteita. Osittain näihin ajatuksiin on johdattanut HBO:n sarja Tell Me That You Love Me. Tykästyin sarjaan heti ensimmäisen jakson jälkeen. Siinä kerrotaan kolmen erilaisen pariskunnan elämistä, joita yhdistää saman terapeutin vastaanotot. 

Tässä sarjassa on hyvin erilaisissa elämänvaiheissa olevia ja erilaisten ongelmien kanssa painivia pareja. Yhden ongelmana on lapsettomuus, toisen kohdalla lapsiperheen arki, joka on vienyt seksin suhteesta. Kihlapari kamppailee luottamusongelmien kanssa ja terapeutin itsensä jo 43 vuotta kestänyttä sinänsä auvoista avioliittoa varjostaa syrjähypyn jälkimainingit. Eri ikäisiä pareja ja erilaisia, kuhunkin elämänjaksoon liittyviä, parisuhdetta hiertäviä asioita. Voiko alle kolmikymppisenä sitoutua loppuiäkseen yhteen ainoaan ihmiseen, voiko oman parisuhteen asettaa lasten edelle, voiko lapsettomuudesta kärsivä ja lasta haluava olla muuta kuin ahdistunut ja pakkomielteinen asian suhteen?

Sarjassa on todella paljon seksiä ja se on intiimiä, kiihkeää ja tarinan kannalta merkityksellistä, sillä jokaisen parin kohdalla parisuhteen ongelmat kiteytyvät seksin ympärille. Samastuin erityisesti kihlaparin suhteeseen, jossa seksi on pakopaikka: on helpompaa harrastaa seksiä kuin puhua asioista. Hyvä seksi voi olla se side, joka pitää kaksi ihmistä yhdessä, vaikka suhteessa olisi suuria ongelmia. Suhteeni eksääni oli juuri tällainen. Seitsemän vuotta loistavaa seksiä, mutta kuinka monta todella avointa ja rehellistä keskustelua siitä, mitä todella haluamme: ehkä vain yksi eromme jälkeen. Minun on paljon helpompi päästää toinen ihminen lähelleni seksin kautta kuin tunteiden tasolla. Silloin olen avoin. Avoin, suhteeton ja estoton, kuten muusikko minulle sanoi. Tunteista puhumista välttelen ja seksiäkin päädyn harrastamaan silloin kun minut vietellään älyni kautta. Löysin tälle määritelmänkin: sapiosexual - a person who is sexually attracted to the intelligence of others. Älyllisyys, seksi, mutta entäpä tunteet? Enkö skippaa jonkin vaiheen yli tässä ketjussa?

Tunnen olevani sellaisessa elämänvaiheessa, että olen valmis kokeilemaan erilaisia suhteita. Voisin ihan hyvin kuvitella olevani intiimissä suhteessa useammankin miehen kanssa, ilman että kiintyisin heihin sen kummemmin. En usko, että näin tulee käymään kovin usein, koska minun on kuitenkin ihastuttava ainakin yhdeksi illaksi. En koe tätä halua millään tavalla ahdistavaksi tai yritykseksi paeta jotain. Olen utelias. Älyllä hurmaaminen, seksi ja niiden välinen vuoropeli on kiehtovaa. En kuitenkaan näe syytä siihen, ettenkö jossain vaiheessa myös kiintyisi ja antaisi tunteiden tulla mukaan. Tässä iässä sitä kuitenkin harvoin tapaa ihmisen, jonka kanssa olisi valmis aloittamaan oikean suhteen. Silloin kaikkien tärkeiden asioiden pitäisi loksahtaa kohdalleen. Mutta en näe syytä siihen, että tätä palasten yhteenloksahtamista odotellessa eläisin kuin nunna. En enää usko, että pelkästään hyvä seksi saisi minua jäämään muuten toimimattomaan suhteeseen. Tunnen siis, että minun ei tarvitse pelätä, että rakastuisin vääränlaiseen ihmiseen, mikä antaa paljon enemmän pelivaraa kokeilemiselle. Mutta enpä usko, että tästä minkäänlaista seksiblogia muodostuu, vaikka kuinka toivoisitte siellä ruudun toisella puolella!

Nyt taidan katsoa vielä pari jaksoa HBO:n sarjaa. Sen kautta voi kurkistaa niihinkin ongelmiin, jotka saattavat tulla eteen sitten, kun sen puoliskonsa on jo löytänyt.

Rentouttavaa viikonloppua lukijoille!

8 kommenttia:

  1. Mjaa, että tuollaistakin sarjaa HBO:lta pukkaa. Kuulostaa hieman samanlaiselta kuin puljun "Mullan alla"-sarja, jota aikoinaan tihrustin. Voisi tuotakin joskus vilkaista, kunhan Game of Thronesin tuijottamiselta ehtii. Siinä on HBO-sarja, jossa piisaa seksiä, väkivaltaa, insestisiä suhteita, herkkiä tunteita, valtapeliä & kähmintää sekä epäkuolleita ja lohikäärmeitä. Ja melkein joka toisessa jaksossa joku sievä nainen strippaa ilkosilleen, nam.

    HBO:n sarjoista voi kyllä sanoa, että jotain ne jenkit sentään osaa tehdä oikein. Tosiaan, voisi kyllä olla fiksumpaa mennä näillä säillä ulos peuhaamaan. Toisaalta, sälekaihtimet ja HBO Nordic on myös keksitty...Mitä tulee seksiblogeihin, niin mulle ainakin riittää kyllä HBO ja netin "aikuisviihde", kiitos vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Game of Thronesin kolmatta kautta odotellessa.. :D

      Poista
    2. Täytyy muuten sanoa, että kahdeksannen jakson kohdalla se jatkuva paneminen alkaa jo kyllästyttää. Siinä vaiheessa voitaisiin keskittyä jo itse tarinankerrontaan, varsinkin kun kyseessä on yhden kauden mittainen sarja.

      Poista
    3. Seksi myy, mutta rajansa kaikella. Six Feet Underissakin ne paneskeli vähän väliä, mutta se sarja sentään olikin useamman kauden mittainen. Thronesissakin viilletään vähän väliä kurkkuja auki ja sitten perään paneskellaan (tai päinvastoin), mutta kerronta kulkee silti aina eteenpäin. Mä oon muuten jo seonnut laskuista kuinka monta naikkosta siinä on esitellyt terhakkaita rintojaan =D. Siis kyllä se sarja jaksaisi kiinnostaa ilmankin, mutta ihan kiva, että huolehditaan myös miesfanien katselumukavuudesta. Battlestar Galacticassa sentään paneskelu oli enemmän sivuroolissa, samoin kuin Deadwoodissa. Tosin jälkimmäisessä keskimäärin joka neljäs sana oli cocksucker!, mutta se oli lähinnä hauskaa.

      Poista
  2. Seksin merkitys ja rooli parisuhteissa on tosiaan mielenkiintoinen aihe ja kiitos ajatuksia herättävästä postauksesta. Kyseiseen sarjaan täytynee tutustua..

    Parisuhteessani exään seksillä oli suuri merkitys. Silloin kuin meillä alkoi olla vaikeuksia, niin odotusten vastaisesti sängyssä vipinää oli entistä enemmän. Hyvä seksi oli suurin side välillämme ja kun meillä meni huonosti, yritimme luonnollisesti vahvistaa välillämme olevaa sidettä sillä keinolla minkä osasimme. Sanomattakin selvää, että ei ne ongelmat panemalla parantuneet.

    Yksin ollessani sain huomata, kuinka paljon helpompaa on avata housut kuin sydän. Seksin kautta on helpompaa lähteä hakemaan yhteyttä toiseen ihmisiin, minulle se ainakin on ollut helppoa. Sängyssä olen itsevarma, avoin ja rohkea, silloin luotan itseeni. Sydämen ja tunteiden raottaminen on sitten aivan toinen juttu, tunteiden mukana tulee epävarmuuden ja pelon tunteet.

    Suhteeni Musikanttiin alkoi aivan toisella tavalla kuin aiemmat suhteeni. Meillä meni omalla mittapuullani mitattuna yllättävänkin kauan, ennen kuin sanan varsinaisessa merkityksessä harrastimme seksiä. Tokikaan aika ennen seksiä ei ollut mitään pyhäkoulutouhua. Tutustuminen toiseen perusteellisesti ja tunteiden esiin tuleminen ennen seksiä teki seksistä merkittävää, samalla myös jännittävää. En koe minulla ja Musikantilla seksin olevan sellaista fyysistä ilotulitusta, kuin se vaikkapa oli exän tai Jumppakaverin kanssa, mutta suhde muuten on pelkkää ilotulitusta. Olen aina puhunut kuinka tärkeää seksi on, ja toki se sitä onkin, paljon tärkeämpää on kuitenkin kaikki muu. Se henkinen kolahtaminen, tunne siitä kun kaikki on juuri niin kuin kuuluukin olla. Ja seksi, se toki on tärkeää ja kaiken aikaa parempaa. Fyysistä sidettä toiseen pystyy harjoittamaan ja opettelemaan yhteisiä nautintoja, mutta henkisen yhteyden rakentaminen on huomattavasti vaikeampaa.

    VastaaPoista
  3. Kyllä vaan, "panemalla ei parane", hyvin kiteytetty. Minäkin muistan, että seksi oli tapa hyvittää ne ikävät tunteet, joita suhteeseen liittyi. Oireitahan sillä vain hoidettiin, ei syitä. Se oli tietynlaista pelkuruutta.

    Ehkä on parempikin, että seksi ei ole päätähuimaavaa ilotulitusta, silloin sen taakse ei voi mennä piiloon ja kuvitella, että suhteessa on kaikki hyvin, koska seksi toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se panemalla parane...tuo oli kyllä paras lausahdus pitkään aikaan. Pitää laittaa muistiin, jos vaikka joskus vielä tarvitsisi X-D.

      Poista
  4. Tänker man på sex samt sexleksaker dessutom lyxiga så finns det bara lelo vibratorom man verkligen vill njuta.

    VastaaPoista