sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Hyvä tavaton

Olen viime viikkoina miettinyt omien rajojeni ja terveen itsekkyyden lisäksi kohteliaisuutta ja käytöstapoja. Joskus nämä tuntuvat olevan ristiriidassa toistensa kanssa. Voi olla vaikea jaksaa huomioida toiset ihmiset ja vastata jokaiseen viestiin, kun haluaisi keskittyä vain omaan jaksamiseensa. Olenkin opetellut  kohteliasta ein sanomista niinä hetkinä, kun tarvitsen omaa aikaa.

Haluaisin oppia kohteliaammaksi, huomioonottavammaksi ja vähemmän itsekeskeiseksi ihmiseksi. Enhän minä ihan barbaari nytkään ole, mutta tietynlaista metsäläisyyttä minussa on. En loukkaa tahallisesti, mutta olen melko suorasukainen ihminen. Toisaalta tämä on varmastikin ominaisuus, miksi minusta myös pidetään. En kiertele tai kaartele ja sanon rehellisesti mielipiteeni. Kun pidän jostakin, ilmaisen sen suoraan, ja kun en pidä, en esitä pitäväni. Olen tarkkaavainen kuuntelija ja hymyileväinen ihminen ja yleensä tervehdin, kysyn kuulumisiakin ja kiitänkin aina välillä. Mutta silti koen,  että minulla on petrattavaa tässä asiassa. Ihailen johdonmukaisesti hyvinkäyttäytyviä, ystävällisiä ihmisiä ja heidän kykyään luoda hyvää mieltä ympärilleen ja haluaisin olla enemmän heidänkaltaisensa.

Juttelin tästä aiheesta eilen sen kaverini kanssa, jota olen vähemmän lempeästi yrittänyt ohjata paremman käytöksen tielle. Olette Isla, Jokivaris ja muut olleet kommenteissanne ihan oikeasssa. Olen loppujen lopuksi itse käyttäytynyt huonosti ojentaessani häntä kovasanaisesti käytöstapojen puutteesta. En ole ollut sen parempi. Hän jos kuka on hyvä kohde, johon testata parempia käytöstapoja. Katsotaan, mitä hyvällä voi saada aikaiseksi.

Projekti Paremmin Käyttäytyvä Daaliah:

1.) Tarkkailen niitä mielestäni Erityisen Hyvin Käyttäytyviä Ihmisiä ja analysoin, miksi heistä syntyy hyväkäytöksinen vaikutelma

2.) Testaan oppimaani käytännössä

3.) Raportoin projektin tuloksia tänne


7 kommenttia:

 1. Sen siitä saa, kun ahnehtii liian laajat sosiaaliset ympyrät; ei saa koskaan olla rauhassa. Pitäs olla kaikkien kanssa kaikkialla, nyt ja aina. Asiaa ei yhtään auta, että nykyään on kaiken maailman - enemmän tai vähemmän turhia - sosiaalisia medioita.

  Nytkö pitäs siis vaihtaa rehellinen suorapuheisuus kohteliaaseen teeskentelyyn, koska muuten joku herkkäpyllyinen mielensäpahoittaja saattaa vetää herneen nenuun? Ei voi käsittää. Toisaalta, jos suomalais-metsäläiseen tyyliin on vaikeuksia esimerkiksi sanojen "kiitos" ja "ole hyvä" kanssa, niin silloin jokin käytöstapaprojekti voi olla ihan paikallaan...

  Täytyy myöntää, että nää naisten kaikenlaiset "Hei, nyt kehitetään itseä" -projektit on lystiä seurattavaa. Women - A Work In Progress.

  http://tinyurl.com/l47oyfo

  VastaaPoista
 2. Ei kannata liikaa rajoittaa omaa persoonaa ettei tule tukala olo, mutta käytöstapoihin on hyvä kiinnittää, edes vähän huomiota. Älä ruoski itseäsi liikaa. Erilaisuus on rikkaus.

  T. Uusi lukija

  VastaaPoista
 3. Vaadimme blogin päivittämistä!

  VastaaPoista
 4. Yhdyn Indigon kommenttiin! Vieroitusoireet ovat kovat..kiinnostaa, miten Daaliahin projekti on edennyt. "Kärsin" itsekin siitä, että ihmiset ymmärtävät monesti ajatukseni ja eleeni väärin, ja olen yrittänyt "treenata" itseäni niin, että lähettämäni viesti menee eteenpäin niin kuin sen olen tarkoittanut..

  VastaaPoista
 5. Kappas, tässä ovessahan on tällainen "Hei! Olen panemassa ulkomaalaistaustaista miestä. Palaan asiaan mahdollisimman pian. Pahoittelen asiasta aiheutuvaa blogipäivitysten myöhästymistä. Terveisin, Nymfo-Daaliah" -lappunen. Mjaah, eipä tässä auta kuin odotella sitten vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi syy, miksi ei huvita kirjoittaa, on nämä sinun misogynistiset kommenttisi. Mission accomplished, Indigo.

   Poista
  2. Hohhoijaa, mutta mitä muuta saatoitkaan suomalaiselta mieheltä odottaa...

   Ajatella jos kotona ois tuollainen mielensäpahoittaja - mitä naiset yleensä valitettavasti on. Aina sais olla varpaillaan, että mistä päin se nyt taas tuulee. Säälillä kattelen kaveriporukan ukkomiehiä, jotka alistuneesti tanssii sen pienen pirttihirmunsa pillin mukaan. Jos ei parempaa oo tarjolla, niin ilomielin pysyn sinkkuna.

   Muistan kyllä elävästi, miten yksi biseksuaalinen naikkonen selitti mulle, että se harrastaa vakavia suhteita vain miesten kanssa, koska naiset on kertakaikkiaan niin mahdottomia. Mitä tuohon lisäämään.

   Daaliahiseni, päivitä vaan blogiasi. Lupaan olla vittuilematta tämän enempää, niin ei tarvitse pelätä joka postauksen jälkeen mitä paskaa se Indigo heittää taas niskaan.

   Poista