maanantai 1. lokakuuta 2012

Naisen tuoksu, ja miehen

On se aika kuukaudesta, kun olen trallallaalaa iloinen ihan vain senkin takia, että veressäni virtaa maksimaalinen määrä sitä hormonia, joka tekee minusta naisen. Juuri nyt olen hedelmällisimmilläni ja se on ilmeisen iloinen asia - ainakin kehoni mielestä. On hauska huomata, miten kehoni herkistyy, se on kuin viritetty. Pahimpien kipujen aikana mietin, menenkö hakemaan pillerit, joka tekee tästä tuskasta lopun, mutta luopuisinko näistä hetkistä, joina tunnen itseni niin naiseksi kuin nainen voi tuntea.

Tutkimusten mukaan miehet kykenevät haistamaan, kun nainen ovuloi. Lyhyen empiirisen kokeilun perusteella sanoisin, että tämä on täysin totta. Menin kotona vietetyn työpäivän jälkeen kuntosalille, ja minua vastapäätä bussissa istunut mukavanoloinen mies ei saanut silmiään irti minusta. En ollut laittautunut ja pukeutunut hyvinkin tylsästi, enkä keksi muuta selitystä, kuin että hän reagoi tuoksuuni. Varsin pienellä salilla huomasin monen vilkuilevan minua, enemmän kuin normaalisti, jopa hakeutuvan lähemmäksi esimerkiksi venyttelemään, ja jälleen olin ihan samannäköinen kuin yleensä.

Tuoksuilla on yllättävän suuri vaikutus. Lauantaina minut pysäytti baarissa ihan kivannäköinen mies ja kysyi, saako minuun tutustua. Ensin sanoin, että toki, mutta sitten vaihdoin sekunnin murto-osassa mieleni - miehen hengitys haisi minun nenääni pahalta. Mies tuli myöhemmin illalla kysymään, miksi torjuin hänet ja minulla olisi ollut simppeleistä simppelein vastaus, mutta eihän minusta ollut sanomaan asiasta. Joskus muistan myös lukeneeni, että jos geenit ja ominaistuoksut sattuu yhteen, toisen hengitys ei haise pahalta vaikka se jonkun toisen mielestä saattaisi haistakin.

Tuoksut menevät suoraan ytimeen, ne ohittavat järjen ja järkeilyn. Joskus kun mies käyttää erityisen hyväntuoksuista tuoksua, tuntuu siltä kuin sinua ravisteltaisiin sisältäpäin. On aivan sama mitä ajattelet miehestä, hänen luonteestaan tai ulkonäöstään, tuo tuoksu saa sinut huumaantumaan - ainakin hetkeksi.

Jossain vaiheessa perehdyin jonkin verran tuoksujen maailmaan. Lueskelin tuoksujen eri tyypeistä ja hajuvesien peruskemiasta ja siitä, miten tuoksu mukautuu ihmisen ominaistuoksuun. Sama tuoksu ei tuoksu samanlaiselta eri ihmisillä. Olisikohan jossain hajuvesien erikoisliikkeessä mahdollista saada syvempää perehdytystä hajuvesien maailmaan?  Olisi hauska oppia lisää tuoksuista, niin kiehtovia ja kiihottavia kun ovat. En ole aikoihin ostanut uutta hajuvettä, huomenna taidankin mennä hieman testailemaan, josko löytäisin seuraavan tuoksuni. Miksi vain lukea tuoksuista kun ne voi myös tuntea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti