keskiviikko 15. elokuuta 2012

Repsahtamisia

Mistä tietää olevansa riippuvainen jostain asiasta? Repsahduksesta ja morkkiksesta. Kun yrittää kitkeä itsestään jotain omasta mielestään huonoa tapaa, niin todennäköisyys pieniin takapakkeihin on suuri. Mieleni on harhaillut parin päivän ajan ja olen lipsuillut. Läppäri on pysynyt iltaisin kiinni, mutta mitä kummaa, puhelimen nettiäkö ei sitten lasketa? Vähän kuin olisit dieetillä ja vetäisit sitten kaksin verroin  kevytversiota ja vahinko on yhtä suuri. Nyt sitten saa luvan loppua tuo puhelimellakin surffailu klo 17.00 paikkeilla niin että oikeasti rauhoitun iltaisin.

Entä sitten ylenmääräinen mies/ihmissuhdepähkäily. Meillä oli ihan kivaa viestinvaihtoa Arkkitehdin kanssa ja päädyttiin Facebook-kavereiksi. Mitään muutahan en halunnut kuin kaveruutta? Vai mitä? Ja kuitenkin huomaan aivojeni menevän samalle, voisiko tässä olla jotain muutakin/ onko jotain mitä voin tehdä -luupille, jota inhoan. Lopputuloksena keskittymiskykyni hajoaminen.

Keskittymiskykyni parantaminen - se on nyt punainen lanka kaikessa mitä teen. Haluan oppia sulkemaan ylimääräiset härpätykset elämästäni ja keskittymään siihen mitä teen juuri sillä hetkellä olipa se opiskelua, nukkumista tai syömistä. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta parin viikon aikana on ollut myös erittäin hyviä ja lupaavia päiviä. Enpäs siis luovuta.

2 kommenttia:

  1. No repsahtaminen ja morkkis noin äärimmäisessä ohjelmassa ovat ihan jees. Nettikielto veitsellä leikaten klo 17 on kuin yrittäisi kerralla vähentää kahvin juontia 4 kupilla/päivä!

    Inhimillinen vieroitus etenisi pienin askelin, netti pois klo 21 eka viikolla, klo 19 toka viikolla jne.

    Tsemppiä ponnistelullesi mukavuusalueen ulkopuolella.

    VastaaPoista
  2. Hih, minulla tuollaiset astettaiset vähentämiset ei ole koskaan onnistuneet, eikä totaalikiellotkaan. Mutta sellaiset kierot, vain tietynlaisen käytön rajoittavat kiellot tuntuvat toimivan. Tyyliin herkkuja saa syödä ja alkoholia juoda mutta niitä ei saa ostaa. Tai että nettiluuhailu on ok, mutta läppäri nyt vaan menee kiinni klo 17.00. Nykyään se tuntuu jo helpotukselta - että vihdoinkin täältä pääsee pois ja tekemään muita juttuja :)

    VastaaPoista