lauantai 9. kesäkuuta 2012

Mä riipun susta

Flickr: Creative Commons/ JupiterSSJ4
Minulla on eräs uusi tuttavuus, australialainen tyttö, johon olen tutustunut tämän harrastusporukkani kautta. Hän on ihan mielenkiintoinen ihminen, mutta hän vaikuttaa melkoisen "tukahduttavalta" ihmiseltä, jotenkin liian tyrkky kaveruusmielessä ja saattaa soitella kolmekin kertaa peräkkäin jos toinen ei vastaa. Olenkin jo huomannut, että osa kaveriporukasta on alkanut välttelemään häntä ja itselläkin alkaa olla sellainen olo, että tämä ihminen ei nyt oikein hiffaa, miten peruskanssakäyminen ihmisten kanssa toimii.

Olen itse hirvittävän varovainen sen kanssa, etten ripustaudu kehenkään, koska koen sen, että joku ripustautuu minuun todella ahdistavaksi. Jo tämän blogin kirjoittaminen tuntuu joskus vähän ripustautuvalta, kun tämä on tällaista yksipuolista meuhkaamista. Mutta sepä hienous tässä onkin, että täällä voin meuhkata vapaasti - kukin lukija saa itse päättää lukeeko.

Ripustautuminen on melkoisen mielenkiintoinen ilmiö. Luulen, että sen taustalla on heikko itsetunto. Heikolla itsetunnolla varustettu ihminen ei luota siihen, että ihmiset haluavat olla hänen ystäviään, jos hän ei tee "töitä" tämän eteen. Siksi hän kokee velvollisuudekseen olla jatkuvasti yhteydessä ja pitää ystävyyttä yllä toisenkin puolesta. Vastapuoli valitettavasti kokee tämän usemmiten tukahduttavaksi ja ystävyys ei oikein pääse oikeuksiinsa.

Välillä tuntuu, että vedän noita ripustautujia puoleeni, kai siksi, että minusta saa perusystävällisen vaikutelman. Oikeasti jaksan vain harvan ihmisen seuraa puolta tuntia pidempään. Kaveripohjaista ripustautujaa saatan sietää aikani, mutta ripustautuvia miehiä en kyllä jaksa laisinkaan. Tästäkin tämä deittimies saa kyllä pisteet kotiin. Hän on osannut pitää yhteydenottonsa juuri sopivissa mittasuhteissa. Riittävästi pysyäkseen mielessäni, mutta ei niin usein, että ahdistuisin nyt kun en ole vielä varma tunteistani. Eksäni kanssa olin itse melkoinen ripustautuja - ja se vasta ahdistavaa olikin! Never again. Mutta siinä suhteessa minulla olikin poikkeuksellisen huono itsetunto, en luottanut miehen tunteisiin.

Mutta jos olisikin kaksi ripustautujaa - lakkaako se sitten olemasta ripustautumista? Vai onko se sitten kaatuva läheisriippuvaisuuskorttitalo? No joo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti